沈旭暉:先贏功能組別,贏選委,再選黃絲特首,香港就贏

2383 回覆
1482 Like 364 Dislike
有dq仲係咪真普選?
區選前打緊理大啦
同4千蚊做黨主席有異曲同工之妙
like I said 你問嘅問題就好似 一個買到林寶堅尼嘅人走去擔心買唔買到盒飯
𠝹頸我唔知鬼咗未
但係屠妖失敗就因為手足樣衰無頭髮而做咗劇本同演員啦
點解送中係佢地搞出黎
like I said 你問嘅問題就好似 一個買到林寶堅尼嘅人走去擔心買唔買到盒飯

如果美國幫我地有普選,當然可以自己又任命,當然可以防止種票啦
你既眼中政治光譜係咪得黃藍之分
而黃絲就係反政府會革命既人
美國可以點樣幫我地普選?威脅中共?
笑左 你講果9個新彊官員? 中南海果D仲好地地
咁我已經睇到香港制裁名單係 選舉事務處 既選舉主任同
行政會議某幾位成員了
你爬緊第二座山呀
同意
你會唔會叫個業主幫你買樓?
同樣道理我叫係制度內既既得利益者幫我爭取推翻制度?
https://www.google.com/amp/s/www.bbc.com/zhongwen/trad/amp/chinese-news-50586178
半夜幾十萬人區選前啦清
港獨派比人DQ個陣泛民屌鳩佢地話佢地分裂香港冇得選抵死
梁游比人DQ個陣泛民屌鳩佢地話佢地玩野比人DQ抵死
以為自己可以食埋梁游個兩席
點知梁振英見泛民咁幫手打壓本土港獨咪送多佢地4件走
之後咪唔夠數反對送中囉
如果一開始港獨本土比人DQ個陣泛民肯幫手吹雞搞大遊行一齊衝既就唔會搞到而家咁
中國要真係讓步啊 你都識講人大䆁法 任何嘢都可以改 如果美國能逼中國讓步 自然會讓步 講細detail做乜撚嘢 美國係想要香港控制權如果佢要幫香港
香港人爭取訴求三種可能方法 美國 罷工 勇武
三個方法都與立法會無關 即是要表達民意 都係白票
negotiation is not an option
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞