沈旭暉:先贏功能組別,贏選委,再選黃絲特首,香港就贏

2383 回覆
1482 Like 364 Dislike
我發現係咁夜先會多番d本土其他時間真係唔想上CC台
btw 民記FB好多人屌緊,其實本土真係有好多手足
唔單止呀 特首選委票都係其一原因 你可以揾返當時點解要去區選嘅文睇原因

同埋果陣區選都係抱住贏到咪有利 贏唔到都冇所謂 繼續用其他方法抗爭 點解依家大家個態度又唔同晒
定力夠高可以滲透埋共產黨
其實我睇唔到泛民有質嘅轉變
涂謹申
選舉需要時間、金錢、群眾注意力同中間派港豬票源,而上述各項都不利其他體制外抗爭,唔只勇武,仲有黃色經濟圈
原來除咗光復香港時代革命俾人扭曲咗
仲有兄弟爬山各有各做都俾人扭曲埋
傻撚咗,如果喺現有制度下呢件事係有可能發生嘅,咁中共一早就改基本法啦(而事實上佢亦可以隨時改)
你話去爭吓功能組別我唔反對(長遠應廢),但係吹到可以選到上去就
大家都明白呢D和平路線全部行唔通既時候
贏到立法會
中央任命?
即DQ特首
個制度本來就有問題 你嘗試係制度內改變就代表你容忍呢個制度嘅存在
其實你又可以點唔容忍啊??打足大半年唔係無用但代價非常大 吓吓都單純用體制外去抗爭仲可以走得幾遠 明明我地先係社會大多數 可以和武同步做但偏偏想放棄其中一樣單獨做 真係好弱智

如果立會過半 後日個財政預算案仲過唔過到?
再簡單啲 36個議員全部唔開會 乜差會都流晒會對政府嘅影響大啲定開花嘅影響大啲??
泛民已經成功重新主導抗爭
現實就係咁
所以咪同你講選舉唔係成功嘅方法
應該係話一定會失敗
.
意思係叫你諗選舉之外嘅方法
唔好再沉迷選舉
唔係

但唔代表做唔到
喺同其他方法冇衝突而有機會贏嘅方法都要做
你緊係錯啦
邊有可能70席
今年30-34啦我估
唔好講大家
你以現時情況願唔願意帶頭衝入去先?
又殺唔殺到人先?
唔明你依點點睇到 同埋同我上面講嘅內容有咩關係
請指教

有勇武同時都會有和理飛,唔同路線都可以係手足,黃學者有咩問題,根本就一件好事,都唔知你笑乜鳩
如果幫到d人放棄幻想都好
體制偶外一齊做囉弱智 唔係可以點啊成班兒登仔

放哂佢區議會立法會唔好選好冇???
同意
進攻功能組別講到好似對家唔識咁
比例代表制完美配票
就算有57%票又點
對家照贏

但係美帝最近對於雙普選完全冇出聲
又講工會
都話要12個月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞