沈旭暉:先贏功能組別,贏選委,再選黃絲特首,香港就贏

2383 回覆
1482 Like 364 Dislike
唔做點知得唔得
連登仔次次錯重點

人地重點係叫所有人要玩
就算明知係唔公平同對家會出古惑都要玩!
因為咁先可以show 比全世界睇對家為左贏會有幾不擇手段

同埋

玩體制內既同時
係無需要放棄體制外既野!

體制內外係可以同步!
唔做點知得唔得
覺得美國係正義既朋友,真係好幼稚
唔講以為果啲美國國民黎
唔做點知得唔得
有人想spin風向姐

通常深夜就係咁,聽朝就正常返
講得呢句真係三毛黎
最想就係叫人唔好玩
日日只係嗌下光復香港
咁你仲活係自己個爐到 覺得泛民=民主大黨
唔投佢地就係鬼 民主光譜咁大你點情感勒索其他人唔投就唔投 你地一直無視左呢班人
唔做點知得唔得
正確
唔做點知得唔得
雪雪聲
唔係講緊雙普選 只係得泛民侯選人呀大哥
係講緊泛民就係得到大量40-50既鐵盤票源

依家個情況好似 美國兩黨咁
如果初選 選左Bernie Sanders出黎 支持開拜登既係要唔服氣唔投咪咁等輸囉
最多可以屌 飯民唔搞多幾個初選比素人出黎
但你唔同飯民一齊玩就自殺
跟返基本法四十五條,本來特首選舉辦法就係循序漸進原則,姐係話袋住先,有一日佢就會俾真普選你,咁幾時俾呀?當佢唔洗操控,香港人點選都唔會選個親美親西方既特首出嚟果日就會有。當然以依家個維尼同共產黨個意識形態都好明顯話你知一樣野,中國同民主係背道而馳,佢仲想證明俾世界睇,中國模式更有利發展,所以其實火雞國同伊朗同佢好fd就係咁解。

而如果袋咗831方案,有本土/黃絲想去選,拎夠票入閘但被dq,咁就可以話俾人知中共操控香港選舉。

好多和理非login香城online之前都唔會睇遊戲指南基本法,呢個就係和勇間最大既分別。勇武係唔會俾基本法入面既terms例如高度自治、循序漸進、司法獨立俾中共撚狗咁撚,因為好多和理非就算會睇基本法,都無將自己袋入中共既思維,用咗香港人既context去理解基本法。

都係果句啦,你去參政做到中國國家已席中共總書記,就真係可以體制內改革啦
唔明
和理非=古天樂
麻雀理工畢業,最聽話最守規矩
唔做點知得唔得
係呀,最好香港 靠把口 唔洗雪雪聲就可以贏到議會陣線啦
咁你仲活係自己個爐到 覺得泛民=建制B隊
投佢地就係鬼 民主光譜咁大你點情感勒索其他人投就投 你一直無視左呢班人
why not both
但係嗰陣係1200選委內定候選人
揀都冇得揀
而家情況係候選人有得參選(當住冇dq先啦
功能組別選民有得申請
邊一邊選民多仲係未知之數
點解唔試

區選有dq有掌心雷有種票
同樣係不公義
嗰陣點解會試?

可能係我天真咗
但係我真係想大家試埋今次
唔做點知得唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞