沈旭暉:先贏功能組別,贏選委,再選黃絲特首,香港就贏

2383 回覆
1482 Like 364 Dislike
你依家不停問人要多幾個建制定係要多幾個黃絲入去
仲要用埋大局嚟壓人呀,你同黃絲無分別呀
到我話移民走人,你就問我幾百萬人一齊走會唔會開心啲
唔會呀,因為我走既原因係我放棄香港放棄香港人呢個身份呀
你地淨係識得情索同大局
知道本土無人可選就想吸本土票但係又唔付出本土化既代價
我覺得咁樣仲惡過共產黨呀
你又回到呢個point,你咁樣係將責任拋去本土派選民到。我再次講,呢兩個option唔係由本土派選民選擇,選呢兩個Option既人係泛民,你靠攏本土理念咪拎到本土票囉,你要做反建制陣營既代表,唔通你可以原全唔理陣營內本土派聲音咩?甚至有D直接屌鳩本土派喎,好基本既道理姐下話?係你做到離哂譜先會迫人要揀呢兩個option,然後仲要比你屌我揀錯?你黑警黎架?

你係死要問呢兩個option既話,我咁樣答你:
1) 李卓人之流既老泛民,我prefer「真係送左建制入去」;譚文豪之類,我prefer「唔好益建制」。
2) 全港點揀就唔洗我覺得啦,係對上既補選同區選大家都見到,泛民做得柒咪補選咁「真係送左建制入去」,泛民做返好D咪區選咁「唔好益建制」。
冇錯,但係冇本土派會自稱黃絲。
我諗你以為泛民支持者代表抗共陣營全部,可以話你知,人數上唔係,力量上更加唔係
嗰個唔係我嚟
其實冇人會留意白票
個個只會留意兩個陣營嘅得票

而家覺得泛民根本思想無可能本土化
咁對我黎講選佢地真係無乜用
仲會令所有人鬆懈哂以為議會萬能
講咁耐都係唔撚明
我係堅持要協調
肯定本土派聲音入到議會
點樣好主觀
姐係可以內心本土但行為上繼續左膠同賣港?
sor我回錯
但你支持買島架嘛?
我反對買島
因為走得我就唔預做返香港人
亦唔打算教後代廣東話
樓上講咗咁耐
一個以大局為重
一個覺得泛民唔會成材
都難搞
依家有A餐同B餐。

我不停話你落D鹽有味我就會食A餐,而樽鹽就係你隔離。你死唔肯落鹽比我食,跟住你屌鳩我話「你即係想食B餐姐」。
你依家不停問人要多幾個建制定係要多幾個黃絲入去
仲要用埋大局嚟壓人呀,你同黃絲無分別呀
你地淨係識得情索同大局
知道本土無人可選就想吸本土票但係又唔付出本土化既代價
我覺得咁樣仲惡過共產黨呀
簡單直接
泛民承諾唔到某d野嘅就收皮
唔好老奉要投佢地
佢公開講?佢公開講過話好後悔以前做啲擺姿態既事浪費咗民意授權,你睇佢偏公開信都唔係周圍屌人,毛ee同范國威都周不時探佢,,但就好多人都係咁想抽天琦水,借天琦嚟周圍屌人
exact7ly
諷刺嘅係A餐自己有權揀落唔落鹽
但因為怕落咗鹽之後多咗人唔鍾意佢所以唔落
最後可能搞到冇人肯食
係囉
點解唔可以係泛民為大局進化下呢
唔覺佢理念有變
公開向選民承諾本土化,就係泛民唯一可以吸到本土票既手段
但你唔咁做然後走嚟屌票係咩心態?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞