沈旭暉:先贏功能組別,贏選委,再選黃絲特首,香港就贏

2383 回覆
1482 Like 364 Dislike
我覺得所有小戰役都要盡量贏去製造有利條件,增加管治成本,但唔會一仗就定輸贏囉!長期鬥爭係一定嘅。。。
人大釋法,完。
其實冇衝突點解唔試
醒下,區選黃絲得票係57%咋
贏因爲單議席單票制
香港人嘅接受能力,已經高左好多。做多啲佢地係會習慣嘅。
問題唔在於呢三百億批唔批
而係有班人不斷屌政府同商家工聯會有利益輸送
但投贊成票係咩玩法呢?
極右vs左膠
其實冇,依然認為體制內有得玩,依然認為或多或少支那會講規矩。
當然佢有講點樣推埋體制外啲國際線等等,夾住支那唔俾走數
佢嗰句話如果失敗,就de facto certify一國兩制,算係香港嘅解脫都可以話幫最保守最天真嘅人放棄任何對支那嘅幻想。
請廣傳,贏9月立法會過半,靠你一票:
- 新登場選民截止日期5月2日
(7月25日前18歲就合資格)
- 登記功能組別截止日期4月2日
(入會處理需時,要快)
老蕭簡介方法,請收聽:
https://youtu.be/rEWUM3NXmUs
加入警隊改革 + 警隊外抗爭,
內外一齊做
佢真係有屌有咩要改嘅咁
泛民就百屌先有進步
贏功能組別就真係諗撚多左 取消佢就真係贏撚硬
試咗個loss係咩?Both有咩問題?
講咩任唔任命嗰啲,佢唔任命到時就同佢玩盡佢喇

成日講咩攪功能組別係鬼,雙管唔得嘅咩,想攪分化贏立會,慳啲啦

勇武和理非不割,各有各做
岩,見到好多人一黎就否定
唔係唔鼓勵質疑
但依家真係好需要有建設性既意見

尤其佢講既野同我地一直做緊既無衝突
其實今年本土仲有冇得選
冇嘅話會投素人
但係素人一定會比老泛民打壓
到頭嚟又要含

體制內可以試 不過唔好預期做到
基本法159條都講緊要過三關
失望
唔係撥你冷水 沈生講得啱勇武革命冇可能話一兩年搞得掂 隨時交幾十年一百年 既然有較近嘅方法有咩理由唔盡做?
「你俾狗咬」嘅同時點解唔比其他人做其他嘢
和勇不分 唔係今時今日仲要提下話?
如果你真係覺得投票解決到問題,真係要投票既話唔該你投本土(如果仲有既話,你都知本土派既人死既死、傷既傷、坐監既坐監、走佬既人佬架啦)
我地真係受夠泛民咁撚垃圾啦
你地淨係識得笑元秋,余若薇朱凱迪自製布口罩又當睇唔到
大佬呀勇武手足去衝去佔領立法會唔係為咗俾你投呢啲政棍入去架
如果中共唔任命呢
沈旭暉可以去大紀完到做寫手
佢自己都講, 光復對理解係返番去以前各派可以有傾有講嘅時代, 但係呢一個根本唔係一個我哋理解為民族自決嘅前題。

每次有人問佢香港能否獨立, 佢嘅想法係除非母體改變(我理解為中共改變), 同埋有國際上因為利益支持。 全部冇提到勇武喺呢場運動先至係我哋今次撐到咁耐嘅原因。 勇武派成功暴露咗呢個政府可以醜陋無恥到一個咩地步。
上面有人講咗
正正因為咁 會出現更加多人追求體制外嘅做法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞