沈旭暉:先贏功能組別,贏選委,再選黃絲特首,香港就贏

2383 回覆
1482 Like 364 Dislike
點解迫到中共出術就係否定勇武既作為?
根本就係要有軟實力同武力一齊先有機會有外國制裁
中共係個制度入面越使橫手,全世界就更加明白到勇武既必要性
訓撚醒未
而家共匪揸莊
體制內任何政制改革經共匪
定係叫人加入共產黨體制內抗爭

求美國幫手比壓力支國放手比香港改革
仲實際過搞乜鳩立法會
幾時帶頭武裝起義衝入禮賓府殺光賣港賊?
依家係連登仔都要投票呀
唔試就認輸...之前8個月都係憑大家唔肯認輸先令到撒回條例 我地無贏任何野 仲輸左好多手足嘅前途。呢個方法一係逼到中共出手干預 一係任得你玩 呢樣嘢就係香港人最想知嘅前途問題
問幾個問題,唔係針對你:
你覺得香港嘅制度係咪民主?
如果唔係,
你覺得佢訂立制度嘅時候有冇推演過出現反對派勝利嘅局面?
你啱
講70席係我錯
問題係政府有金手指dq, 唔係你64黃金比就大撚哂
就當你贏哂立法會喇, 特首咪又係要中共endorse
如果美國需要籍口既話,就咁無普選已經OK可以取消。
其實係,多方面進行有咩問題,罷明有d人就上唔到前線,咁米去打選舉戰
勇武手足:「am i a joke to you?」
同時行兩條截然不同嘅路線係冇可能
我嘅諗法係唔同人可以因應立場同能力行唔同嘅路
希望有一條可以去到目標

而且有時雖然制度內做嘅野未必有用
但正正因為show到政府嘅打壓
先更加畀到正當性畀制度外嘅人抗爭
如果放棄選舉俾曬藍營贏
唔做番門面嘅反對同投訴
好難說服所有香港人同國際聽
我哋係冇辦法之下先反抗
真係唔撚明點解仲有咁多人會認為贏到功能組別
立法會選舉玩比例代表制 中共玩左咁多年熟哂
加埋功能組別鐵票 公司票 少林足球對白你都識啦
仲同人體制內玩 你點撚樣玩啊?

依家中共弱勢 你仲跟著佢個規矩玩係咪白撚癡?
Trump都講到香港民主化會加入第二階段貿易協議
你仲同人講我唔要普選啦 我要玩小圈子選舉
其實可以,定力夠高就得
咁咪同選唔到個結果一樣囉
依家個pt唔係諗會點失敗而唔去做
而係諗有咩戰線有可能成功而做呀
我唔明同我地一直嘅信念有咩衝突
本土>素人>老泛民
咁個問題最後都係
你點爭取雙普選
實際計劃:
當大家都意識到呢D和平路線全部都係垃圾既時候,淨返咩方法就好明顯。
同意黃點要幫襯,YouTube要夠黃
但係要同時做,有根基無手段無權力都好難
沈旭暉佢都有提到要繼續做

我覺得至少搞掂立會過半係現階段比較有機會實現嘅嘢。選委係遠啲嘅
真普選唔比嘅,咁正如我上面所講咪當攬炒囉
講唔得之前要試晒盡晒力先,至少依家功能組別要試咗翻搬先。加入公會,盡量增加票源
今次唔得再過多一排就連佢口中嘅嗰啲窿罅都無㗎喇
同埋嘅然黃嘅光譜咁闊,當然入得去嘅都唔一定要假設佢地係泛民喇
咁你都要有bargain power先得架
乜都無人地洗咩理你啲訴求
買軍火唔使錢?
唔使靠關係?實力?
你唔用盡方法迫中共駛橫手
啲有錢佬會歸邊幫手?

趁著支共莫財又全國開始排華
最好當然佢收皮香港獨立
退一步佢仲想靠香港吊鹽水
就要妥協唔敢反口
到時香港先可以同佢講數

嬴都羸唔到,我係佢都唔啋你啦!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞