沈旭暉:先贏功能組別,贏選委,再選黃絲特首,香港就贏

2383 回覆
1482 Like 364 Dislike
唔敢實彈掃射但可以包圍校園,可以開車車市民
咩叫實彈掃射?幾多粒彈先叫掃射?
10月1開實彈之後有無見到成功攬炒?
便衣狗之後係咁開槍又有無見到成功攬炒?
用震撼彈炸學生有又有無見到成功攬炒?
我對國際反應嘅程度好簡單

就係唔會有國家唔係因為利益而係因為人道主義派兵攻入其他國家,尤其是係美國

伊朗係咁死人,智利係咁死人,有無見到美國出兵啊

你要賣慘不如賣咗成個有利益嘅香港佢
5月個份都值得睇
等支爆囉
等美國嚟囉

南望王師又一年
呢度都成班白票撚
港豬就係咁,唔肯面對現實。
本來係no hope ,太遲, 中共晨早滲透哂
但係因為有2019年抗爭,啲人開始覺醒,淺藍如wiki 、田氏兄弟都改變左
先叫做有返個希望, 如果今年翻唔到盤, 預計23條etc 會全面進場,淺藍會被全洗走,議會&政府架構淨返紅底忠奴,體制內唔會再有彎轉。

咁就剩返全民革命呢條路
笑 又係呢啲POST 大半年都黎緊 咩叫兄弟爬山?有機會唔去試?佢係提供一個可行既方向
佢親口講過係得一次機會
2022選唔到一個偏向黃嘅特首
就唔會再有另一次機會
到時要向體制外諗出路
Push
又係呢啲論調, 支那識治國就唔會派777搞到一穫粥咁啦
個個都陰謀論覺得支那會做啲門面野宣洩民氣,
其實維尼領導既支那唔撚係日落帝國呢啲偽君子政權,支共唔會做門面野,一直都只係高壓統治,你睇東突厥就知,懷柔從來唔係佢option

大家陰謀論左陳秋實咁耐,其實陳秋實已經失蹤左大半個月了
而家又話沈旭輝扮黃
白票都計投票率。我講緊嘅係有好多人過咗咁多個月連選民都唔做,黃絲其實畀盡都係得2百幾萬人
廢除功能組別,啱既,要做既,但係大家要諗下自己手上仲有咩牌可以用。大遊行而家做唔到、抄已攬、武力對抗死傷慘重、工會略嫌唔夠力(醫護已經做得好好但如果封關都爭取唔到我哋唔可以expect罷工會有真普選)。
老老豆豆大家都知我哋贏既可能性得一個,就係等支爆,而且支爆真係近了。要贏,大家每一個人都要做好準備嚟度過呢場經濟嚴冬,同時積極以各種民間組織喺功能上架空政府。我哋係需要更多資源,就攞眾志做例子,冇區諾謙個立法會席位,佢哋應該收咗皮好耐。
大家真係抖咗好耐下,可唔可以一齊歸位,打埋上年未打完既仗?
push
內外*
收皮啦又關鍵一票 12年講到今日 席席都有你依d撚樣 睇下議事規則上述話會過個堆野 家陣已經夠票可以過撚哂啦
燒山十一/十二月時已叫籌組功能組別。去增加票源。當時重呼籲大狀黨幫拖。
班死左膠根本唔肯打功能組別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞