沈旭暉:先贏功能組別,贏選委,再選黃絲特首,香港就贏

2383 回覆
1482 Like 364 Dislike
政府唔會容許本土派參加選舉
2016已經係
所以責任從來不在本土
至於令泛民本土化我一直有做
換來係屈毛屈熱狗屈分化屈偽本土

本來我重有一絲希望可以有一個反大中華泛民可以選
而家應該唔會有
全民勇武其實就係想用人命打國際線
好多議助
永續抗爭先有工開
依頭話本土派無得選 另一邊又話本土派無得揀自已政治理念相近既議員?
'況且武力體格唔係香港人強項
香港人靠嘅係靈活醒目識走位
就算想推翻政權立國
都要有全盤計劃'

你將靈活醒目識走位講成一定要玩選舉,我都唔知講乜好
係啊,所以大家現階段繼續搶下口罩好啦,直到有人提出一個十全十美嘅計劃大家先行動
唔理係咪真係贏到,可以做既全部做曬佢
做咗先啦 個個係度紙上談兵 失敗論
兄弟爬山 各自努力呀
8個月來咩方法都做過啦 有方法咪要試下做lor
根本泛民贏到多一個議席係百利先有一害
各自爬山 體制內外都要抗爭
同意 做左先
自己睇民記fb
1249:279
即5:1
如果唔係行武力抗爭,係跟而家制度玩,的確需要跟制度贏一次,特首權力好大,贏到一次就改玩法,令以後係我地贏
都係個句
想保皇黨贏
你咪儘管唔好投票

攬炒又做唔到
革命又做唔到

投個票都話不了 就唔好怨天怨地
班本土撚仲發緊夢
街頭抗爭救港
同意,如果功能組別拱手相讓,又係建制主導立會。
佢話反對派過到半數叫做奪權
咁你話應唔應該玩
當然你可以話佢特登咁講引你入局,自己判斷囉
全民勇武唔覺得香港有可能出現,就算係後生果代都唔係個個勇武,中年既更加大部分都唔會,主流都係和你非,望下身邊既香港人就知。
和平路線都未試過真正實踐,香港要靠國際既話就一定要和勇不分,立法會輸既話對家即刻大大聲話民意逆轉,國際線仲點打落去?
其實大家都知呢樣野,

不過從政都需要資源,

香港人好搞笑,叫你捐錢俾從政班人,

你問下自己捐過幾多錢俾你岩既政黨?

從來唔係因為要個議席,

由dq開始,都知呢個制度已爛,

天琦講過,糧草好重要
樓主請pin
勇武都唔夠槍打
係咪唔抗爭

不如你講下你想點爭取想普選?

而家所有辦法都要試架啦,過左半審議所有議案都有話事權
做盡先
反嗰班人都係立場行先 贏係其次
講真,因為玩選舉遊戲,實在係太多人唔再相信呢個選舉制度,自從DQ開始。係就話而家情況唔同咗,但黃之鋒區選都俾人DQ。

除非有人行出嚟選,博DQ,突顯呢個選舉制度不公,最終目的係解散呢個選舉,唔係參與呢場選舉,如果咁我相信起碼有一半人接受到。(我估)

fb有一個留言講幾好「要解散警隊係咪要大家一齊考入警隊,變晒警隊全部自己人就得?」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞