沈旭暉:先贏功能組別,贏選委,再選黃絲特首,香港就贏

2383 回覆
1482 Like 364 Dislike
有分別。
中央唔好委任囉
幾年前邊個剪毓民布
有分別。
又要睇射票撚出動

不過講真飯民又係唔L爭氣
佢地有鬼做過plan A咩佢地個認知就係一直都係planA-Z 都係選功能組別
選完區會再選功能組別先係佢地嘅主線
邊度睇到Fb大部分都反對沈旭暉?
你邊到聽到要上年就要登記?

問五:登記為功能界別選民/選舉委員會界別分組投票人及更改登記詳情有否截止日期?
答五:根據法例,有關申請的截止日期如下:
新申請登記成為功能界別選民
區議會選舉年:            7月2日
非區議會選舉年:        5月2日
已登記選民更改登記資料
區議會選舉年:            6月2日
非區議會選舉年:        4月2日
要攻ok, 無問題
不過唔好屌票,亦都唔好要啲會出去衝既人投你,ok?
人地有冇二百萬個人?
如果唔玩功能組別,有無人可以有plan B攻略?
成日見人屌功能組別,但唔見有人提出詳細plan B
點解最近個300億「私相授受」基金,明知益建制助選,都會得到立法會議員59票支持通過,點解民主黨公民黨都投支持?
建制支持送中條例,泛民反對。
進攻功能組別係plan b
取消功能組別先係plan a
你係咪搞錯左?
https://www.facebook.com/223783954322429/posts/3064023730298423/?d=n

下面都有好多人留言講 你有冇睇點解分歧咁大?
玩功能組別就係你嘅plan A
出去衝既人會去衝既原因就係唔信選票同制度可以幫到佢地,佢地就係信錯你地一句無衝突就拉隊含淚區議會,結果就係12月靜晒、元旦遊行捉鬼、醫護罷工成為了condom。
佢地投唔投票或者投票既話投邊個都係佢地自由,佢唔願意聽你講你都係唔應該批評,尤其如果選舉輸咗既話。
人地有種票你有冇
仲要功能組別個點票方法
300億抗疫基金,建制投讚成,泛民都讚成
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞