沈旭暉:先贏功能組別,贏選委,再選黃絲特首,香港就贏

2383 回覆
1482 Like 364 Dislike
軍火問題同80年代唔同 而家嘅黑社會全部俾中聯辦收埋咗 走私難度升左一個級別
仲有連黑社會都係中聯辦嘅人
普通人邊到會識走私
海關X光機一照咩都睇到
仲要唔係一枝兩枝槍
係要數以百計
成功率點會高得過體制內條線
所以唔係好明點解講到好易咁
又話兄弟爬山又亙吊啦!

盡做啦巴打

我要香港贏就夠

唔理用乜方法,香港人冇後路!

乜都唔做等死咩
國際線方面就一定係美國旗海遊行 話比美國聽香港係要雙普選 令美國根據人權法要求北京容許今年雙普選 否則取消特殊地位
如果鍾意見到手足 被代表 被出賣 請繼續投泛民

保護手足 投白票及阻止立法會選舉舉行

香港人爭取訴求三種可能方法 美國罷工勇武
三個方法都與立法會無關 即是要表達民意 都係白票
立法會是政府決定你贏輸的遊戲 所以唔存在贏的可能
如果美國唔存在,爭取本身就難好多,罷工勇武是唯一可能性

舉美國旗被排擠 中大被泛民代表 勇武被要求退埸 醫護被前學聯人士代表

當你罷工勇武每次被代表 手足好難玩
所以要批評要分化 有監察自然唔會被代表
其實好簡單..
你可以相信就算跟足大灣暉選贏 2020/2021/2022 以為香港就贏係 on9.. 我堅都係咁諗..

但你不如諗下... 當建制選輸 2020/2021/2022 佢地做唔到乜野吖?
未來四年佢地唔能夠再搞大白象...
唔能夠硬闖廿三條(廿三條其實只係要一半議員讚成就夠)
唔能夠起人工島..
唔能夠自己想要邊個做特首都得唔使理香港人意願(如果上屆選委過半已經唔係林鄭做特首)
唔能夠再為黑警擋上方寶劍(搞獨委會又好/搞權力及特權法又好)

或者我可能都係天真撚.. 不過唔試過你又點知唔得呢...
可唔可以全部做唒佢呢

兄弟爬山各自努力!

不分化,不割席(唔好唔記得呀)
過萬人衝入葵涌貨櫃碼頭搶劫軍火 前提係要知道邊一個貨櫃喺邊個位有軍火
如果大中華但又支持本土派嘅抗爭方式 咁我應該揀咩?
你估咁易咩
搶劫軍火大條道理開實彈射
香港人係無受過軍事訓練
係咪睇住身邊嘅人不斷死都唔動搖先
咁有勇氣一早成功左啦
選左再廢?
係呀係呀 2014年泛民都鳩叫全民直選廢除功能組別
而家變左力爭功能組別

求下你地唔好再學人講抗爭
你地爬個座山同我地本身個座根本唔一樣
唔好成日用呢句賣小強
邊個俾你偷換概念攻功能組別無問題?
太天真了
我唔明有乜問題?
我一路支持2020全面雙普選...
一路發動工會爭取功能組别佔大比數唔得既咩?

我要全方位追擊政府!

回我Post果幾個成班熱狗咁wo

如果區議會果陣個個投白票又會點呢
做咩?依家你被泛民? 泛民係你個大台咩?
點解泛民講乜你就要理?

本土派、獨派去選你係咪又當佢地係泛民?
依家講緊係成個非建制去全力選嬴個立會,收政府皮、收小數派皮阿。

而且,你所講的泛民就係十鳩幾、廿年都無出過力去選功能組別,奪權去改變一味鳩叫唔做野先有今日的果。依家就係叫大家:
咪再得個叫字,END GAME啦
泛民係香港現時唯一嘅民主大黨 請問點樣係佢地呼籲佢啲支持者係一年抗爭後要力爭功能組別而我地唔理佢?

又然後你夠膽死反問如果有所謂本土派同獨派去選功能組別 ?
選完功能組別係end game ?

哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈
所有野都係一環扣一環
如果你期望既影響係外國一見到呢d事就同支那反枱既跟本無可能
當你有大量投資往來跟本無可能話斷就斷
要撤資要走要轉經營方針etc都只會靜靜地做
好老實講真係唔介意無防範就直入支那啦
唔洗經香港什至要搬到去新加坡
無人會知壓垮駱駝既最後一根稻草幾時岀現
但吋土必爭越逼佢做得多佢越有機會岀錯同越做得難睇
你放棄佢個雞棚就輕鬆玩
而只能付岀較小同對制度仲有希望既人都唔會突然勇武只會變左企左係度
唔認同無所謂咪各自努囉
做自己認為有用既就得啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞