沈旭暉:先贏功能組別,贏選委,再選黃絲特首,香港就贏

2383 回覆
1482 Like 364 Dislike
唔好翻舊帳啦 有排嘈
5001都未講完
民主自決變港人治港高度自治咪一樣
強化精神力

覺得抗爭冷卻,係因為你地嘅心態好有問題
https://lih.kg/1890993

【香港民族】大家知唔知點解689咁驚呢本書?
https://lih.kg/1893755

【香港民族】天琦話睇完呢本書之後充滿力量
https://lih.kg/1895346
以而家個勢嚟講
新界東西泛民本土素人各出十隊不意外
又loop啦
你哋偽民主派叫人玩選舉咪就係阻止緊囉
拉布呢啲野咁高技術成份我就唔求架啦
我淨係要佢合埋眼投反對,做唔做到?
佢地做唔到
因為世上任何一個政府都會將無爭議性仲要係派錢既議案同啲會俾人反對既綑綁埋一齊
300億抗疫基金已經證明咗
你要投泛民我唔阻你
但佢做唔到我想佢做既野,唔洗旨意我投佢,明未?

共產黨表示要有忠誠反對派,但我眼大既泛民得忠誠無反對囉
點解區選淨係dq gphone
係咪代表港共唔敢再dq本土派
佢嘅意思係咪兩套無衝突?
但前提係
1)無腦黃絲要拋棄傳統甚至新派泛民(許智峯鄺俊宇楊岳橋)呢類平時冇嘢關鍵時刻爭住㩒贊成票嘅撚樣
同埋2)就算贏埋立會,勇武抗爭繼續做。
依家佢地已經係屌票
有咩好屌 投票已經係最簡單易做嘅事而過去廿年泛民係制度內都冇玩盡功能組別搞到有贏唔到嘅錯覺
咁個計劃行得on9同候選人on唔on9係兩回事大可以唔跟佢啫
咁當然,你都可以覺得全部候選人都係on9咁呢樣後話啦
同意,區選都多左唔少素人,加上美國is watching 中共,今次有得玩講真

利申:必投本土
明 駁唔到 我觀望多兩個月先
可能到時同你一樣諗法

我好佩服經過雨革之後啲人仲點對泛民有信心比票佢地 不過如果俾我揀可能都會以大局為重含淚含
但同時共產黨都未去得盡令你覺得有得贏既錯覺
而且要打功能組別其實係要係上年9月前登記好
岩牙
要你支持港獨就冇可能架啦
咁叫泛民班人出黎立誓章
入到去議會之後黎緊4年會全部議案投反對阻止港共政權運作
做唔到既唔好要我投比你

入面嘅野其實對於本土派係好基本

偽民主黃絲會睇先算啦
對我黎講兩樣都冇分別因為有事個陣我就會出黎衝
所以我唔投票
Ok thanks
我為我語氣重咗道歉,對唔住

希望同你辯駁真係影響到你
唔同人睇法唔同啦
你話補選 我都投天琦
但依家我覺得水深火熱 唔想益DAB已經係個好充分既理由,當然我知道呢度好多人唔同意啦

anyway我覺得美國民主派真係因為呢樣野輸硬
泛民唔喺個體制裏面究竟有幾大影響力
你叫條魚爬樹 佢爬唔到就係政棍?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞