沈旭暉:先贏功能組別,贏選委,再選黃絲特首,香港就贏

2383 回覆
1482 Like 364 Dislike
投白票及阻止立法會選舉舉行 才是五大訴求的方向
順帶一提最後搞到人權法咁快過既係中大同理大班勇武(唔好講咩侵侵簽係因為區選,佢簽唔簽都係過硬)
一早就要靠美國佬,唔同佢地講你地想今屆就取消功能組別佢地邊會快啲做野
除左泛民
美國有乜選擇

政治既野邊有得100%一致架
你問100個人 100個都唔同架啦

我反民粹主義
比較貼近自由資本主義立場
根本不認同泛民

咪又係要含
雞蛋唔可以放係同一個欖
任何方法都要試
民意只係接受到合比例既還手
如果個啊叔揸刀又唔同講法
但我始終認為叔一燒係劇本,唔係手足
1. 你想做到制度內改革既話其實仲可以去大陸參政,然後一級一級上,跟住做到國家主席中共總書記,咁就可以改組中國,成為中華聯邦,然後好似馬來西亞踢走新加坡一樣咁踢走香港踢走圖博踢走東突,咁樣都可以係一條戰線嚟架喎,有冇考慮過?

2. 余若薇叫你自製布口罩你有冇做?
一定要射落海 唔係就當手足condom
個啊叔之前係黨鐵站扮狗捉手足啊
乜撚都劇本,界頸果個又係咪劇本
同埋燒左冇耐已經有人開po 提佢著草,比人影左相
對家有冇二百萬個人?
還手?
不如坐係水炮車前而由佢任射吖好唔好?
依家就係要進攻,你仲同我講俾人打先還手
投完票唔係冇左社運,冇左勇武姐
咁你有冇得種票啊
泛民問題源自選民根本唔會監察議員所以佢自然唔做嘢,所以你換任何一班人上去都一樣,而每次屌泛民即被熱狗被五毛
香港人仲未可以獨立思考,只係跟大隊,這就是最大問題
用手追打然後用火?
點解又會得一單係咁?
你覺得咁簡單就可以分左派右派?
出得去衝果啲10個有9個都主張香港係應該獨立、香港人係一個民族,你同我講呢啲係左派?
主張投票既人大多都主張改變,但係又大愛包容到覺得要接埋係湖北武器既腥港人返嚟。呢啲係理性既右派?
真心唔明點解大家會對美國有咁大期望 硬要人排斥制度抗爭

侵 一直2頭蛇, 人權法係美國通過當時都有消息話過唔到, 侵成日讚習維尼 你地都可以打哂飛機話撚狗, 又唔會諗係俾中國下台階叫佢返上談判椅上面, 更唔講美國制裁會唔會影響直接貿易談判

現實根本都係為錢 香港先係美國最唔會用既制裁手段之一, 係影響主權情況下已經睇到 中國一定會經濟上讓步以換取美國係香港問題上淡化

係, 打貿易戰美國佬係嬴硬, 但老實講有咩錢好賺得過經濟泡沫係支那, 錢就流入我到? 美國佬都想CHUR盡支那先由佢死啦, 點會為香港一鋪清支那袋?

既然各有各做 點解打國際線既人要標籤 打制度內既人係鬼?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞