沈旭暉:先贏功能組別,贏選委,再選黃絲特首,香港就贏

2383 回覆
1482 Like 364 Dislike
咁界頸都係得一單,做左鬼未
我就係唔明連燒山都屌鳩泛民無核心思想既時候點解仲可以有人盲撐佢地
so ?
泛民問題源自選民根本唔會監察議員所以佢自然唔做嘢,所以你換任何一班人上去都一樣,而每次屌泛民即被熱狗被五毛
人權法係靠國會喎,侵簽唔簽都過硬
on9
咁試下有人去藍絲集會進攻打人
以後唔駛旨意再有中產課金保手足

on9少陣
瘋狂激進派只係黃絲少數
以你個定義你地係社會會被孤立
我唔反對佢果套
兄弟爬山...不過我唔睇好
你問嘅問題就好似 一個買到林寶堅尼嘅人走去擔心買唔買到盒飯
有啊,咁你覺得功能組別同直選個點票方法
邊樣種票易啲
你真是好似迷雲黨o的FD 人權法....莊嚴承諾 咁似 基本法....莊嚴承諾
素人有意無意都已經埋晒泛民堆啦

其實你知唔知點解有人衝得嚟仲要放棄制度?
首先其實制度已經放棄咗呢堆人
其次就算選到個獨派既人入去都好,其實一當選都已經係制度內既得利益者,提港獨自決會被dq,一言一行畏首畏尾,難保有一日會成為泛民2.0而自己會成為泛民鐵粉2.0,所以根本唔想用選舉當係抗爭手段之一
過左會唔會執行 先係問題
執行會唔會令中國痛 又係問題

最柒既情況咪香港人聯署制裁官員, 同你講要時間調查, 最後罰禁止果幾位入境3, 5個月敷衍下咁
除咗泛民都仲有放棄黨綱既Gphone揀既
如果我係美國佬我就揀gphone,最好共產黨出術dq佢

含唔緊要呀,但泛民拎啲野出嚟表忠我咪含囉,但係其實佢地先係真正白票黨
功能組別唔公開
1. 你想做到制度內改革既話其實仲可以去大陸參政,然後一級一級上,跟住做到國家主席中共總書記,咁就可以改組中國,成為中華聯邦,然後好似馬來西亞踢走新加坡一樣咁踢走香港踢走圖博踢走東突,咁樣都可以係一條戰線嚟架喎,有冇考慮過?

2. 余若薇叫你自製布口罩你有冇做?

駁唔駁到?
其實有得唸,我覺得你做國家主席幾率高過香港獨立
有撚簡單 如果個政黨自稱為你爭取民主,但事實上如果佢幫你爭取到民主,就會有多啲政黨競爭,而你再冇理由再支持佢因為已經有咗民主,咁佢同你爭取民主根本就冇着數,咁佢會唔會幫你爭取民主啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞