沈旭暉:先贏功能組別,贏選委,再選黃絲特首,香港就贏

2383 回覆
1482 Like 364 Dislike
等於我同人捉盤棋,一開始就車馬炮都冇,你叫我試下淨係用卒仔嬴,一試無妨冇損失。我話反枱啦仲同佢捉棋?跟住你又話盤棋有排捉架,慢慢用卒仔捉住先。

國父係咪講緊孫中山?佢有冇走去考科舉做官呀?佢買軍火起義喎。
我第二段已經講咗矛盾點
另外你覺得係體制內部開始改革 可以點做
一向都話沈旭輝既文章只係bullshit
花時間睇=浪費人生
佢就係想中共咁做
連閘都唔俾你入
特首選委嘅票 -
永續爭取民主
咪姐係叫人捧佢上去

夠選委 提名完 dq咗咁點?
其實呢條路線都試左二十年有多啦........仲話要試體制內改變香港我真係唔知講咩好。
所以好懷疑又有人散播失敗主義
我都只希望大家唔好咁易放棄啫
不嬲都話反枱革命最實際 不過你地敢唔敢
人大釋法你已經講乜都冇用啦,講經咩
捨棄兩個極端 採取任何抗爭手段
只有寸土必爭至有生機
DQ收你皮la 仲黃絲特首
我都係咁諗。獨派點聲嘶力竭叫香港獨立,都唔及中國狠狠咁打佢地幾巴
黃絲豬之2014教科書式幻想
依邊屌完判300億比人私相授受,但交唔出方案去推倒政權,之後話依個plan 係維穩。

咁有咩建設可言?
其實策略有用,係唔信泛民可以真係唔妥協咁徹底推翻制度
你諗下黃絲特首係曾俊華同梁天琦二揀一,佢哋會揀邊個?
巴打睇法相同, 假如立會輸左我地一樣on99坐起度, 不過雷動2.0實有肥佬黎之流想做大台, 區會協調大台已經是
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞