[美國大選] 佛羅里達州早期投票首日,民主黨暫微幅領先

5001 回覆
397 Like 21 Dislike
下我直接屌
我稍為用YouGov/CBS polling (20-23/10)計
FL 整體TRUMP 48: 50 BIDEN
Poll問埋投咗票同未投嘅取向:
TRUMP BIDEN
voted 37.00% 61.00%
not voted 59.00% 40.00%
我就進一步將已投票數目乘voted 取向加未投票乘not voted 取向嚟推算兩者最後得票
未投票數目就以登記選民75%投票 & 80% 減已投票計
已投票數目則分成三個情況嚟調整已投票parameter: 20-23投票人數的平均, 23日已投票及25日已投票人數
2020年10月20日 2,963,264
2020年10月21日 3,632,034
2020年10月22日 4,205,807
2020年10月23日 4,710,351
2020年10月24日 5,218,474
2020年10月25日 5,636,224
最後得出,
75%投票率下, Trump 得票5.15M-5.53M, Biden 5.15M-5.52M
80%投票率下, Trump 得票5.58M-5.96M, Biden 5.43M-5.81M
其實咬得好緊

當然,如果FL投票人數得上次咁多,TRUMP就game over喇
如果FL都搞唔掂,其他搖擺州更
用IBD/TIPP嗰個統計侵死硬,因為冇計到隱性侵選民,而個機構都提醒咗係有大量
有巴打話郵遞已經完左
我著眼位去左每日 walk in
如果 GOP keep 到每日都有一半人行去投,應該可以咬到廿萬內
我唔相信喺全國熱烈氣氛下佛州反而跌投票率,我甚至覺得80%係咪太過保守?

我冇計彭博喺FL買票買成點,佢話佢出錢幫人哋交罰款嚟投票
咁撚樣舞弊都得
全國熱烈氣氛
所以後生比例佔低
上次係58 vs 30
黑人又贏
拉丁又贏
究竟trump係咩情況下先會得少左票呢
白人票暴跌
但唔太可能

但你信唔信?
或者好多上屆冇投嘅人湧晒出嚟投登
但係R新增票方面 共和黨義工動員力都唔細
首先你要見到民主黨票爆升
但用miami做參考
係跌到仆街
dem連miami哩啲大城市都跌
We can focus on some counties

Trump - Clinton

Brevard trump 57% - 38%
Broward 31.4% - 66.6%
Duval 49% - 47.5%
Lee 58.7% - 38.3%
Leon 60.5% - 35.4%
Marion 61.7% - 35.5%
Miami 34.1% - 63.7% more than million votes
Orange 35.7% - 60.4%
Palm beach 41.2% - 56.5%
Pinellas 48.6% - 47.5%
Polk 55.4% - 41.3%
Seminole 65% - 31.6%

Most importantly, if Biden could not lead 25% in Miami, Orange and palm beach (Clinton got over 1.3m votes in 2016), i would say its all over
Houston ,不過唔好作準,話哂TX,佢套Delaware 好笑好多
佢話呢區係深藍,其實TX都4成幾Dem
40 years Delaware Senate
咁咪唔多,過隔離加州一定有人答你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞