[美國大選] 佛羅里達州早期投票首日,民主黨暫微幅領先

5001 回覆
397 Like 21 Dislike
佛州紅係唔夠嘅
兩邊選舉人票個基本盤差太多 淺藍+深藍州加埋成200幾票
GOP要贏就要贏好多個州先夠做
廿萬GOP 登記?
北卡
其實共和黨州份都百幾二百票
gop比dem多廿萬
CA, NY, IL 3大鐵藍州已經104票
你係講GOP > DEM 200k,定新增GOP > 新增DEM 200k?
唔好覺得共和黨d紅州全部鄉下小州
德州有40票
密蘇里 喬治亞同田納西都十幾票
@會員 德薩斯州總統
新增
新罕布什爾係咪紅州?
就黎係
淺藍
我見各位大佬成日都同2016 early vote difference 比較
但係今次early vote 比起2016多, 即係話投票日投票人數都會少啲
所以投票日仲係咪一定可以追得返??
nc無可能藍,唔好聽左媒吹搖擺
North Carolina Voter Registration D-R Gap:

2008 Dem edge over Rep: 864,253
Result: Obama won by 14,177

2012 D edge: 818,443
Result: Romney won: 92,004

2016 D edge: 646,246
Result: Trump won: 173,315

2020 (10/17): D edge: 399,214

--Repubs closed 2016 D-R gap by 247,032
係廿四萬先岩
我覺得Voting day唔會少2016年好多(90M),可能同EV 平分春色,或者兩者都80M+?
我反而覺得北卡真係危
喬治亞同德州先無可能會藍
始終GOP基本盤州少過DEM,不過經過DEM州大逃亡之後,DEM既基本盤點都會少D
擔心AZ好過啦,紅州最危無左AZ就算flip到NH同NV都未補返條數
係咩?驚啲人逃亡之後 影響返其他GOP州基本盤咋
反應仲係好精靈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞