[美國大選] 佛羅里達州早期投票首日,民主黨暫微幅領先

5001 回覆
397 Like 21 Dislike
https://edition.cnn.com/2020/10/26/politics/republicans-democrats-early-voting/index.html
到底 GOP early vote 同 DEM mail-in ballot 佔佢地 total vote 總數係幾多
兩邊都吹哂大雞, 咁其實 GOP election day 未必有太大優勢
咪就係,北美其實似六、七月未爆第二波個時咁
咪就係,你投trump ,起碼trump贏咗,個選票數都冇咁難睇
https://youtu.be/U5lmNd7YqiA

彭斯喺北卡造勢中
德州人不再沉默
Here's the just-pulled-seconds-ago Maricopa county Early Ballot update:

Total: 1,157,731
R: 417,221
D: 452,025
O: 288,485

2016 - all early ballots returned prior to election day:
Total: 1,025,703
R: 421,566
D: 327,546
O: 276,591
又差咁遠
ARIZONA都穩了
D升咗好多...
DEM 升幅咁大
有冇最後投票數,今年好多用郵遞
呢個問題連登好似一直冇乜人理

個個話今屆Dem而家冇拋開Gop好多,以前呢個時候拋得更多,所以根據往績,今屆到投票日Gop一定反吸硬

但問題this time is different,今屆武肺係史無前例,Gop都會歷史性地多好多人早投,所以Dem而家冇大幅拉開,唔代表投票日實會比Gop狂反cup,而可能係同樣領先幅度帶到落尾,所以唔好咁老定覺得Gop只要冇被拋開擴大就等如投票日有力反cup
倒如大學生唔buy,因為 一個畢業生要還好撚多學費
Donald Trump49%(590,465 votes)
Hillary Clinton46%(549,040 votes)
Gary Johnson4%(48,732 votes)

我想講呢個己經有上次咁多票
黎緊呢度比人反cup票數得好少
同埋我想講其實mail in己力盡
後面vote in一定少
Biden 仲係領先幾十萬, 我好唔放心, 始終可能好多rep 去early voting, 之後冇咁多
因為民主黨鼓吹緊郵寄
呢度已經係呢主黨出盡奶力谷出黎
呢度已經係民主黨大部分票源
多 illegal immigrants.
我係想用呢個country舉例
mail in係出盡奶力
之後一定少人vote in
https://twitter.com/HRCaz/status/1321134568812916738?s=09
乜撚野黎
個個奇撚怪怪
我一開就屌老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞