[美國大選] 佛羅里達州早期投票首日,民主黨暫微幅領先

5001 回覆
397 Like 21 Dislike
賀錦麗咪其中一員
同問
選前叛變?搖擺州民主黨市長批拜登 並預測川普將勝選
https://lih.kg/2252037
民主黨上年好似lead仲多?
登記民主黨人投咗票啫 唔知投邊個
下面係你琴日貼個張
Total已經近三成人投咗票
有冇清分析下 咁既局勢姐係大概點樣
咁大獲
侵侵好大機會輸左
唔知今屆投票係點
好似都因為疫情有叫共和黨人早投
好像上屆ratio仲差, 大部分人親身去
坦白講,特朗普呢個翻譯真係好奇怪,我仲以為係翻譯做日文再譯出黎...
共和黨唔係叫支持者3號當日投咩
因為疫情民主黨係主張郵寄選票, 所以vote by mail民主黨係領先

侵就話因為郵寄容易有舞弊呼籲親身去投, 可能因為咁所以voted early果度共和黨就領先少少, 不過預計3/11果日先會最多人去投

所以依家拜登睇嚟領先緊都算合理, 最後都係睇侵開票果度追唔追得番

當然選民唔會一定投番佢所屬黨派嘅候選人, 但睇番數據兩者個關聯性都係高嘅
川普係飛黃騰達個期,CCTVB 就特朗普
下面early voting好似調轉咗左右喎
144,562嗰堆先係共和黨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞