[美國大選] 佛羅里達州早期投票首日,民主黨暫微幅領先

5001 回覆
397 Like 21 Dislike
好可愛
近年多咗
Black women
其實你睇返上面
gop92+4
dem94+5
ind42:43
如果3part比例係一樣
應該popular vote係一樣
點解希婆贏?
因為dem票係多D
如果總數dem唔贏
其實dem九成輸
demographic嘅嘢時刻都在變化, 今年就明顯多咗Hispanic支持侵FL先會有唔錯嘅表現
咪就係黑鬼都贏
如果多10%黑鬼支持
來回多2%總票
比例上Black同Hispanic都有顯著增長
應該咁講
一個候選人唔講政綱唔做訪問唔做 rally 唔做 parade, 除左 poll 完全見唔到領先優勢,應該點解釋先

我成日都同人講,由細到大睇美國片,主角都係最後 0.01 秒打嬴敵人架啦,中途就一定係咁俾人害但又講到自己唔會失去信心咁
仲有因為BLM/defund police, 今次大部份警察都支持侵, 呢樣又係以往選舉唔會有嘅情況
齋靠Hater同民主黨人篩黨員票
加州vs佛州
一東一西對撼
polling太容易做馬, 當你call做問卷嘅對象都係registered Dem你都想像到個結果會係點, 仲有shy voter有幾多又係冇人知
好多人冇留意
18-29之前係13%總票
依家好多都係7-8%
就算加州都係11%
正常early vote後生應該佔多
呢樣又對trump極有利
上次係輸58:28
當大數據(e.g. google key word search amount), 造勢場面, 網上直播view人數, 義烏指數等等都係話侵嬴, 唯獨polling話拜登嬴, 有contradiction嘅時候一定其中一樣有問題, 一係就前面全部錯, 一係就polling錯, 咁我會相信係polling錯
連登左膠:你唔信民調同韓粉有乜分別!!!???
其實啲左媒吹到登贏緊,對登有咩好處?
民調錯
有三大可能
作數
take錯sample
cup線唔答人數
民調機構金主咩人?
個答案緊係要老細高興
你北望雜種就知
嗰個係點
收到風拜登已經夠票 未投佢嘅可以留返下屆再投
原來個post續左落去
話說個證人爆大獲 爆左去邊
就算無料到都應該是旦有D野睇吧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞