[美國大選] 佛羅里達州早期投票首日,民主黨暫微幅領先

5001 回覆
397 Like 21 Dislike
民主黨力推郵寄投票好多人知, 但係其實就算投咗票嘅選民3/11仍然可以親自去投票站再投, 而3/11果票係可以override之前投咗嘅票. 第3場辯論之後又睇吓大數據表現......

FL名列搜尋榜第3

未投自然唔會search, 投咗又想轉呔嘅人你估吓係咩人多?
我唔知邊個州可以邊個州唔得,唔係個個州可以改
其實唔洗咁複雜
只要early vote同上屆比
民主黨票冇好大的領先
好似佛州
上次十萬,260比250
其實吹唔到多10%票
即286萬,領先36萬
唔洗玩
今日講美國大選時, Mark Feigenbaum 美國 GOP 膠拿大乜鳩人員講,即係上次藍轉紅個批唔會再有侵份,侵真係睇搖擺洲。
好心有數據就用數據睇啦
佢藍轉紅係邊啲而佢指嘅搖擺州又邊啲
因為搖擺州唔係長洲一個黨贏都可以係上屆藍轉紅
驚收唔到再去投唔叫change啫
咁佢係咁講,我咪咁講。侵唯一希望係走 GOP 票都係藍區囉
咁我又問你
黑人同拉丁trump支持明顯增多
D票邊度黎?
又唔計牙
個班係咪原本 GOP 先、講緊基本盤呀;所以咪講,最後會變返以前咁,一個洲定曬囉,侵贏都可能係276咁囉冇三百幾咁勁
咁你要假設埋呢班人本身都唔係Dem,個基本盤論先大啲機會成立
大佬呀
黑人又點共和黨呀
上屆係8%呀,係8%
佢意思係話民主黨基本盤箍到票,多過共和黨基本盤票
鬼唔知
你知唔知
只要黑人侵升到上18%
popular vote來回己經2%
贏埋添呀
我知,我只係話佢唔係指啲黑人本身係共和黨
但佢個基本盤論我係質疑嘅
正如我講,講個條友係 GOP 嘅人,最多你話佢唔係侵粉,唱衰佢;不過有一樣唔可否認,係登登比希嬸冇咁克人憎,係箍到民主黨基本盤,同民主黨已起碼有三個位比左翼(副總、努工、教育),左翼今屆會出返來投票
下,加稅,ban油,close down, 黑人,拉丁
呢d可以全部唔計
你都幾勁
你要信咪信
但我同你講
上次希婆係94%投佢
登登100% ok?
你呢部分我都同意,但同時個局限就係除非黑人同拉丁裔本身都係中間選民,如果唔係Dem一樣係走緊部分票,個基本盤係咪所講咁穩就各人自行判斷喇
你有冇睇我第一次寫乜定係你冇對比個個概念
其實郵寄左 又可以親身投
點樣知道之後郵係投邊個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞