[美國大選] 佛羅里達州早期投票首日,民主黨暫微幅領先

5001 回覆
397 Like 21 Dislike
Florida?
應該係
O yes sorry sorry hahaha ha
應該係過到去嘅南越南人反共
其實全美最藍係麻州 馬里蘭同特區
GOP:共和黨,Dem:民主黨
In Person Early(今日)
GOP 164,569 (48%)
Dem 116,148 (34%)

In Person Early(總計)
GOP 469,053 (46%)
Dem 379,970 (37%)

郵寄投票(今日)
GOP 77,696 (32%)
Dem 107,291 (44%)

郵寄投票(總計)
GOP 969,707 (31%)
Dem 1,516,650 (48%)

兩項總和
GOP 1,438,760 (34%)
Dem 1,896,620 (45%)

In Person Early四年前此時民主黨領先30000票以上
共和黨目前領先89083票(昨天為40662票)

民主黨領先457860(昨天479686),離安全值650000愈來愈遠
不知道相信主流民條的川黑們做何感想

--
其實,佛羅里達是不是不用看了XD
共和黨今屆有叫人可以親身去早D投
但係大部分藍州以前係紅州黎計平均GDP又高過紅州

聽講今日歐巴馬佛州造勢
保到Michigan好重要,如果輸賓州
其實點解民調爭咁遠 但投出黎係領先
除非所有中間選民都轉向拜登
唔係我覺得川普贏面唔細
佛州我當佢拎左架喇
加洲佬又要叫獨立
全國民調與搖擺州民調?
唔係
我意思密西根川普落後緊10幾%
但投出黎反而共向黨領先
民調唔會公佈rejection rate

當初所有奶共民調都話奶共派會贏,點知炒到碌柒

正常侵侵支持者聽到XiNN等左報就第一時間cut 線啦,就好似香港人聽到係文匯報第一時間cut線啦

仲未計oversample 民主黨,同埋唔隨機抽樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞