[美國大選] 佛羅里達州早期投票首日,民主黨暫微幅領先

5001 回覆
397 Like 21 Dislike
美國民調
睇呢個我覺得一半半,因為 mail in 同 vote in 增長都差唔多,我覺得行為可以了解到佢地支持邊個
應該有有啲Survey monkey喺度洗民調
佛羅里達 (民主黨既領先優勢穿20萬)
74.07% of 2016 total turnout
105.60% of 2016 EV turnout
D-R gap (raw): 240331 (民主黨既領先優勢應該日內穿20萬)

2016 EV D-R ratio: 39.80% D - 38.34% R, Gap:1.46%
2020 EV D-R ratio:40.99% D - 37.54% R, Gap: 3.44%
優勢縮到得返1.98% Advantage Biden
去到64己經好誇張
5545-4555係正常
如果用佛州大學民調話已投票者 61拜:37侵,咁果陣已投票嘅四百綫萬人中,侵已經落後90萬;
但果陣D只比R多50萬,即係有最多40萬選民係侵隱性支持者,計埋冇黨傾向都有成22萬,假設四六分
咁樣係咪代表已投票嘅人中至少有2-3.5%%隱性選民?如果餘下都係咁就講緊5-9%投票選民係民調查唔到
一成幾人cup線
誤差都上到雙位數

三成的話....
我見過女性7x
黑人3x
Twitter 打手、民調
成日見到rep都要諗下係乜
睇慣左GOP load唔到
跟本上 poll 個方法已經太過時
因為 spam call 太多基本上八成人拎起電話已經收左線,或者見到不知名電話係直去 mailbox

外國比香港更加多騙案,我每日都收 DHL UPS TNT 電話,仲未計間唔時收到 你已經觸犯聯邦法例,而家正被通緝
咪就係, 如果就咁睇數字, 唔洗讀啦
屌你老母川普又話有野爆
等到而家都未有
一早知條撚樣吹水😪
其實唔係呢行冇價值
係睇點問問題法同點sampling
例如有啲民調係會用一堆有關問題去得到比較準確啲嘅答案
如果真係想做得準確咁位sampling理應要花多啲功夫
但而家啲傳媒機構有冇咁做或者做成點係唔知
同埋個機構點做嘢
如果我走去做一個民調
有兩三成人都即刻cut線拒絕
我自己都唔會當呢個一個valid嘅調查咁當正常咁公佈佢個結果出嚟啦
類似早幾年 大陸返咗法 匯錢
佢話聽日
唔係11pm
呃民調經費
係FBI同DOJ
唔知同侵講拜登嘅bad news係咪同一單
等多50分鐘先啦
屌佢老母第一次聽真係嚇到鳩縮
佢就駁去一個電話,叫我俾資料,我俾晒名呀地址呀車牌號碼生日咁
跟住唔對路收左佢線,再打去政府問,佢話從來唔會錄音
同人講俾人笑到面都黃
sampling已經錯晒
18-29 30%又有
未計其他
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞