[美國大選] 佛羅里達州早期投票首日,民主黨暫微幅領先

5001 回覆
397 Like 21 Dislike
美國比左膠毒左咁多年 唔知同唔信中共衰野真係唔奇
如果今舖咁都比中共番到身 真係疊埋心水 不問世事過自己生活算
Miami-Dade
GOP : 236,042 / 409,005 (57.71%)
DEM : 316,903 / 624,518 (50.74%)
Orange
GOP : 101,355 / 215,839 (46.96%)
DEM : 192,602 / 364,334 (52.86%)
Palm Beach
GOP : 129,921 / 284,320 (45.70%)
DEM : 234,135 / 422,584 (55.41%)
其實兩黨 reg voter 投票率唔係真係相差太遠
當然有
但其實佢呢個case上屆己計左
trump=gop*0.89+dem*0.05
冇影響個assumption
係熱水市去晒事呀
見證住佢滅亡,可悲
明明佢立國贏在天時地利人和,加上咁多代人既努力就咁化為烏有
仲要移民數量不斷多,可能以後未必再有所謂swing state添
如果冇呢個決心大陸唔會搞咁多野,其實都係符合返個劇本,既然佢果一套係永遠都追唔過西方既一套,不如偷左佢,收買佢,咁就得
其實vote rate高對邊一面係比較有利
希望兩屆後支那已經唔係度
隨時一屆後就正式收皮
GOP已經係招數盡出先係打個平手
黎緊GOP翻盤既關鍵係拉美裔
不過拉美裔一直被美國政府壓制
日耳曼裔白人又養唔熟 真係頭痕
如果民主黨吹哂雞early vote 都拉唔開好大既差距
當日vote 既主要都係Trump fans 咁拜登仲點贏
到時習大大加入埋,幫民主黨出選,做埋美國總統,又贏
你睇返
votein比例現在係3:2
e-day 九成keep住呢個以上
2:1其實都唔過份
支共一屆後已經唔再存在
Latino 好似多數都傾向dem?
正常係在野個面
dem, trump個base唔夠大
shit
係 尤其侵辱罵墨西哥移民、興建圍牆呢d舉動係洗唔乾淨的
咁兩邊都吹晒雞,個動員效果都有分別,唔吹好過吹
估唔到一個國家既領袖過要native amercian first make the country great again 保護自己產業,反而會係被人攻擊,相反某D國家日吹夜吹仲咁多人擁護
bush個陣同之前係傾向gop,
但之後gop愈黎愈右傾hispanic就一面倒傾向dem
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞