[美國大選] 佛羅里達州早期投票首日,民主黨暫微幅領先

5001 回覆
397 Like 21 Dislike
十幾頁前都有巴打講
好多 dem 人等佢最後吹雞去投
而家成個黨好似唔存在咁
贏咁多
訓係度都贏

洗閪拉票
唔係已經吹好晒喺early vote度?
所以算唔算另類操控美國大選
自己內鬥鬥到去美國
剪勾啦
好似話左派個邊未傾好晒數
要睇多啲州份

又咁講,想做三軍司令但最後關頭縮埋,人地點諗
你覺得肺炎唔係操控緊咩
唔撚係,如果你跟開今次大選, JOE 伯好撚神奇,一路開始,幾好民望,辯論後就收皮,比其他人搶曬分,跟住選包尾(以熱門計),第二輪開始,又變返幾好民望,跟住辯論後又跌返 .........。總之,fox news 笑鳩佢靠佢名氣參選,其實冇實質野
人地靠奧叔、sanders、AOC、佩嬸個批拉票
老人家要叉電
其實壓惡trump既人可能呢四年過得唔太差,所以對於未知數既恐懼,佢地最終可能「含淚」投trump
Pelosi 依排去邊咁靜
揾Biden做總統 美國同冇總統冇分別
有咩人係上屆投trump
今屆會去投登
有位 user HaHaHello
自問我睇英文好撚快,但我真係唔撚想睇
好似講波佬咁講 poll 數字
攪放水方案
共和黨奶共建制派
當睇下資料咁都冇壞嘅
上年2016年
民主黨:共和黨:獨立比例
侵侵:9 :90 : 47
希婆:89: 7 :42

到今日總和
GOP:2180404 (36.57%)
Dem:2535856 (42.53%)
Indep: 1123431 (yesterday)

用2016年分佈估計:
侵侵:
2180404*0.9+2535856*0.09+1123431*0.47
=2718603

拜登:
2180404*0.07+2535856*0.89+1123431*0.42
=2881381

所以用2016年分佈計,侵侵只係差
2881381-2718603
= 162778

但今次2020個比例一定對侵侵更樂觀
可能係催啲上次冇投希婆嘅票去投兒登
上次己經94%
冇得再點上
即係要靠總民主黨票啦
你睇下aiami
傳說中Sanders及左翼支持者票
以一般分析,中間者應該會投Trump居多。 而且共和黨/Trump's 粉會比較隱藏投票意欲,但真係可能有部分共和黨員因 奶共(佔少數)同不滿Trump防疫表現(佔多數,其實除咗口炮外 我覺得唔算太差. Lives with Virus係西方大國幾乎唯一選擇)
不過,時至今日 我地仲可唔可能用一般分析/常識去估計大局發展? 呢個係我呢1年半內經常問自己既問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞