[美國大選] 佛羅里達州早期投票首日,民主黨暫微幅領先

5001 回覆
397 Like 21 Dislike
都而家佢地仲揮南越國旗
對比以前支持中華民國果班人 而家個個奶共
未開票 都係相信選民所講黨團背景同上屆同期比較
sor,俾人陰左2019
但侵部份支持者成日9up話唔支持侵支持民主黨架喎
texas, arizona, north Carolina呢啲州新增人口大部份都係lean democrat, 所以佢地先由原本深紅變淺紅甚至藍, 同virginia變藍的過程一樣
屌將Colorado 寫錯不過條數無錯
一啲利都無, 你睇下紅州新增人口個政治傾向先
新墨州好似從來無人覺得川普會翻到
VG變左有錢退休人士後花園NC同TX都仲淺紅,計埋FL仲加左唔少人票,AZ就真係turn blue 咁濟黎緊GOP真係要諗點守順帶一提Rust Bell大部分都跌
其實睇party registration係好唔準, 老一代民主黨人呢十年倒向共和黨, 而同時傳統中產共和黨支持者又倒向民主黨

例如pen rural民主黨人肯定有一大部份係投trump, texas同arizona共和黨人肯定有唔少走左去投拜登
當兩邊冇淨流出流入先
守到咪有利,唔好忘記blue既人走,blue state 有機會變天,雖然almost 深藍
我有諗過
睇黎機會不大
咪同英文初選個時一樣
係d.c. overcrowd, 啲原本住係d.c.嘅人spill over去左north virginia

https://www.270towin.com/news/2020/07/20/the-road-to-270-virginia_1066.html

texas同arizona人口上升都係因為聯邦政府大企業進駐
AZ最極端
MI 跟 GA都開始有班radical liberals
加州過去十年係其中一個輸出人口去德州最多的州, 佢變得愈來愈藍wor
加州下屆可能變紅
搞得掂入面經濟治安的話
己經對VG無望,不過只計黨員GOP少過DEM幾多下
VG係邊個州
林鄭同你講佢會止暴制亂你會唔會投佢?係liberal眼中trump就係林鄭
其實係無乜可能,當年加州搞到成pat屎,terminator上場都turn唔到red
sor 係VA
維珍尼亞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞