[美國大選] 佛羅里達州早期投票首日,民主黨暫微幅領先

5001 回覆
397 Like 21 Dislike
你係trump支持者會唔會投dem去約束trump?
呢個theory係邊度走出黎架
2018年有留意都知係對trump執政的公投
選舉結果通常對總統所在的執政黨不利。在過往的22次中期選舉中,總統所在政黨平均在眾議院中失去29席,在參議院中失去4席。

Trump house -40 senate +2

Obama 2010 house -63 senate -6

Why not 唔係所有人都係die hard fans
比你兩院贏晒做八年好冇
美國人唔會容許咁做
而且2018可以唔跟2016,咁2020亦可以唔2018
真正搖擺
obama係因為醫保啲人投protest vote,
唔使咩選民想要制衡
而且midterm 執政輸係正常1930到2018 house senate 執政都升 只係試過兩次
midterm 執政輸係正常1930到2018 house senate 執政都升 只係試過兩次
所以呢
19才子有時真係串得岩
比你有權投
你都唔識玩
其實分開投兩邊好常見 係香港人未試過
輸成9%就好少見
1986 reagen midterm 輸10%添
之後1988老布殊咪照大炒對家
其他post呢度係另一個世界
唔少人覺得冇得追(要視乎有幾信民調,因為上屆其中一間估中侵當選嗰間Biden領先幅度由4%變6%)

但純粹搖擺州份嚟睇
侵又唔係真係冇得贏
其實真係越嚟越迷惘
當唔同方面都確認黑人同拉丁裔支持度都升
仲要黑人係升唔少
民調又大落後
咁究竟啲少數族裔嘅票去咗邊
乜料

Mail-in 起Florida 準備deadline(24號)喇,in person今個星期一(19號)先開始。來緊共和黨票只會不斷升。肯定超過民主黨。

https://www.google.com.hk/amp/s/www.sun-sentinel.com/news/politics/elections/fl-ne-florida-mail-ballot-deadline-20201021-vzlu3xh4kvbajnd2lwexozfqaq-story.html%3foutputType=amp
佢其他上次有既票失左咪得
上屆己經証明錯的民調
投票日希婆係923勝率
今屆重衰
只係得民調拜登話贏
有幾蠧先信晒民調話trump輸硬呢
你咪話我鳩 up,不過純 FF
似枱底傾好數
辯論後送左石油州出黎,Dem 唔再拉票,用輸大選換唔滅黨
政治是黑暗的
Nono
我自己住外國,會打開門口同隔離屋吹水
一般大家關係 ok 同埋係個 lawn 會掛旗仔
拉登
咁早 deadline??? 唔係話三號之後兩星期後收都得咩
搖擺州黎wo, 呢個仲係好關鍵,選舉人票多,近幾次贏左都係當選果個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞