[美國大選] 佛羅里達州早期投票首日,民主黨暫微幅領先

5001 回覆
397 Like 21 Dislike
係咁多屆都差唔多
來回5%己經最盡
全部都無可能

又要貼呢張
dems 上屆好多左翼投侵
好多咪得5%
咁今次黑人拉丁呢
如果上面幅圖capture到voter registration party affiliation同投出黎結果個差異,最多都係5%姐...
左膠成日鳩up冇數字
父債子還
佢來源份報告有冇話係有針對選民註冊個身分黎做先
呢個佢點做我冇留意
但全世界都用緊類似數值
個個結果差唔多
THE PARTISAN DIVIDE ON POLITICAL VALUES GROWS EVEN WIDER份報告最後methodology有講點抽sample既其中有兩幅圖

用註冊做sample會出現lean DEM/GOP架咩
佢個份野似做緊兩黨支持者調查唔係兩黨註冊選民調查喎
暫時望落去
年輕人大部分搖擺州投票率低
咁即係而家爭賓洲
因為成19 or 20票 (因為人口問題,好似係浮動緊?)
咁上面講投對家呢個表係岩
只係有幾多人冇update登記問題姐
今屆係廿張,下屆減一張
未有真正vote in person 數據參考
暫時得少量blue county有
呢種先係最煎熬
而家投票率低
再加上佢地既報名做選民率比老人低好多
呢個其實唔止美國,係歐洲,香港,台灣,日本都係咁。。。
應該同近年既生活物質豐富,太過和平呢d 因素有關
不過台灣同香港算好
因為有中共
刺激
https://lih.kg/2260695
北卡咬到好激烈
美國司法部及FBI將於今晚11點就中國事宜 召開聯合新聞發佈會
https://lih.kg/2260940
而在川普剛舉行的內布拉斯加拉票活動中,他提及「剛剛知道有則對拜登的壞消息,但我不會告訴你們。明天你們將會知道是甚麼。(There's a bad news just came out on Biden, but I won't tell you about that. You’ll find that out tomorrow.)」
平常心面對啦
賓州有20票

想預測吓結果可以試吓用270towin, 清楚簡單易用
https://www.270towin.com/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞