[美國大選] 佛羅里達州早期投票首日,民主黨暫微幅領先

5001 回覆
397 Like 21 Dislike
香港冇得買
最後6日
係咪一直都可以early votes
好似星期日最後
見琴日有巴打話11月1號deadline
我唔清楚
其實唔止某個陣營,而係本身d 人都驚左你政治正確
咁你份野都已經唔準
你做民調都會filter 走一d 亂答既卷/電話
但除左狂㨂某個answer/某個分
用人肉定電腦去filter 都好難
再加上唔少人唔做,咁做個d 又有可能側重一邊政治立場
咁個民調就好難準,哪怕你取誤差值
講到尾都係用本身既數據估算出黎
其實民調唔準係好大程度媒體自己整出黎
係, 所以唯有用實際投票數據嚟討論先係有意義嘅
Fox News成箱關於Hunter Biden醜聞嘅文件喺郵遞途中神祕失蹤!
https://lih.kg/2262192
曲線助攻
又或者睇佢點問法囉
好似之前gallup唔係問過四年前後有咩分別咩
仲要成功預測Brexit 同2016選舉結果嗰個, 538就唔理, 係都要睇以前做錯嗰堆.
我問咗我兩個美國親戚點睇今次大選
https://lih.kg/2262078
美股大跌 會唔會係因為想打擊trump股市等於經濟增長既形象
順便共諜美奸想趁亂偷走美國人錢
大陸成日都打壞主意
依條問題又直接又pro
其實我連 rasmussen 都唔太理
大數據是皇道

所有人係網上面做既野都有 footprints 走唔甩
一日 咁耐以嚟都好多起跌架啦
都未計di 果條問鄰居係咪shy voter
英文人又黎 又話Rasmussen係high quality poll,538創辦人就話唔係 唔知邊個先啱呢 依家Trump追上又話自己唔信poll喇
睇下最後依三日會唔會再大跌
可能純粹之前炒得太勁
民調吹到拜登上硬台 美國唔打中國
佢最後就會話you are getting emotional you are pro trump
講到未,依家民調只係俾人打飛機

另外可以俾msm做propaganda
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞