[美國大選] 佛羅里達州早期投票首日,民主黨暫微幅領先

5001 回覆
397 Like 21 Dislike
但有可能會backfire令支持者覺得贏硬而唔需要去投, 投票係有成本而人係有隋性, 做咗啲嘢係冇意義就唔會去做 (反正多我一票唔多), 2016希拉利就係咁樣奶晒嘢
拜燈gogogo
今次都係一個機會睇吓大數據準啲定民調準啲, google trend就話侵3月之後都未試過落後過

但係要解讀大數據都仲多一重功夫
本身我搵佢啲嘢嚟睇
同我最終投票會投佢
中間都可以牽涉好多嘢
睇佢嘅新聞同資訊可以純粹因為佢娛樂性豐富
以前話高投票率係對民主黨有利
Piers Morgan
@piersmorgan

3 小時
Just had a 25-minute chat on the phone with President
@realDonaldTrump
from the White House.
His last words? ‘Piers, I’m going to win’

自信侵
WIN BIG!!!
可能係Vote Trump out
但requested mail-in ballots嘅數目佔總票數比例太少
衰啲講句 香港人共業黎
咁唔當香港係一個整體
天有眼咪淨係懲罰d賣港賊
雖然好多港豬覺醒左
但港豬都有份造成
咁有啲從來冇做過港豬嘅人
係天有眼應該要幫下佢地
北卡其實好穩
Does this data look like Trump will lose NC?

2008 Dem edge over Rep: 864,253
Result: Obama won by 14,177

2012 D edge: 818,443
Result: Romney won: 92,004

2016 D edge: 646,246
Result: Trump won: 173,315

2020 (10/17): D edge: 399,214

--Repubs closed 2016 D-R gap by 247,032
咁可以試其他字, google trend係幾好玩

佛羅里達嘅民主黨優勢會加速收窄
輸賓州北卡會271
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞