民間記者會 賽後檢討

2192 回覆
4767 Like 15 Dislike
如果擺Popo 之後邊可能做得切🙈
見有人答,我覺得呢個答覆都一流..

再被問到代表性,可以答記者如下:

答:
當林鄭政府的第二巴交椅政務司司長張建宗都不能代表警隊及政府向市民道歉,我相信呢個全民平等参與的平台代表性應該可以令大家滿意。
第3點真諗得過架.. 要幫手出聲。
唔好畀淋鄭啲片段式渲染醜化我地嘅示威訴求,要不斷做連登Press Con拉埋更闊嘅民主光譜人士埋班... 否則五大訴求收皮指日可待😖😖

政府有錢攪吹水Press Con,但我地有勁多人同高手可以輪流各區Press Con💪💪💪
叫佢哋睇下有冇被代表
有就上嚟再傾
唔好只係反對
Push
好感動,多謝你地
佢叫答我:

所謂民意只係一班網民講 咁你又知唔知呢班網民係咩人?

我唔識答
Pish
記者會一定要做足,做好,做週全嘅保護!防狗防黑!
問返佢咁唔通你又可以代表晒所有人?
今次話到明唔割蓆
由得前線任做都頂撚住
和理非任做又得唔得先?

網民唔知咩人
TG group入面都大把唔知咩人啦
前線守果班同嗌轉場果班都唔同意見啦

講到尾點解怕被代表
就係因為佢哋自己都知
就算係呢邊陣營入面
自己都唔係主流
唔好改之後
一定要之前 之後就無咗先手 同埋點解要係回應指控 應該係要提出指控警隊
Thx.

我試下答啦 怕答兩答 嘈交
不過我覺得回應翻光復香港時代革命嗰度可以做好啲, 可以講返呢句說話其實係有啲咩意思
老老實實,作為廢中,就算個民間記者會有咩要改善都好,冇資格鬧同屌,因為短短咁既時間,已經做得成,講野既明顯都係年輕人,已經好高質!Good job!睇到我好感動,香港年輕人堅韌、靈活、有創意、有行動力!未來真係靠你地!
問完有咩用,唔通tvb問就一野屌落去,"又係tvb"
係一種尊重同方便紀錄同refer
尊重係了解對方係邊位

一開始就一嘢屌落去就當然冇意思
但如果一而再再而三咁問類似嘢就有用啦
又或者一而再再而三咁用語唔尊重果陣就有用啦
不如將份講稿係連登post上黎,有幾多人like 咪即係有幾多代表性,記者可以早啲send 啲問題上黎,我地係連登開google 問卷比大家投票,咁咪有代表性
未開會之前已經post咗上嚟問意見啦
咁你要解釋比人聽你點樣係一個全民平等參與既平台
同埋你攻擊人地既認受性唔會令你有代表性
只會令自己既立場偏
1-2小時時間太小
我地要做共職反而要5-6小時
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞