民間記者會 賽後檢討

2192 回覆
4767 Like 15 Dislike
做得好好,絕對支持!
要學識面對一啲難答既問題時候要講左等於無講 包裝到答左好多有用既野咁
冇問題,記者天性就係咁。記者應該係中立嘅。對林鄭咁blunt你都要預咗對抗爭者一樣會blunt

我哋應該好聲好氣,態度極好咁回答問題,千祈唔會學林鄭又黑面又盛
辛苦曬三位手足
可以把警察撲頭、鄉黑勾結、高空射頭整合照片及視頻

咁每日屌打警察,咁咪唔會冇野講
Push
民間記者會期間 恆指升348點
Press con唔撚見你咁勇猛屌尻個官唔答你?
做乜兇尻啲學生? 唔係唔撚比你追問
比啲專業質素嚟睇下啦女記者
段稿極高質 用數據教D官做野
我識有啲淺黃尋日冇出過去發夢, 佢哋有睇now同立場, 冇睇cctvb, 睇完新聞之後好錯愕, 所以即使cctvb唔播, 都係有必要俾所有人明白我哋係爭取緊啲咩
要講明限時同真係要搵team prep QA
第一點好重要
不如喺記者會show埋相片和短片?Highlight 最新嘅真相。啲人懶揾真相,所以show 俾佢哋睇。
如果個個都可以上去講,我地可以點樣保障唔會有係扮抗爭者然後搞衰我地形象?
push. great success
推 做記招就係要將風向帶返去我地呢邊 並唔係淨係澄清
同埋設備要升級 請提供集資買設備方案
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞