民間記者會 賽後檢討

2192 回覆
4767 Like 15 Dislike
回應記者玉石俱焚標準答案!全部人背撚左佢!
https://lih.kg/1420307
大家已經做得好好
討論係重要但要俾多啲支持
Push
對於武力升級問題,記住係武力而唔係暴力!我都贊成應該要同警力不斷升級、濫用同不受控掛勾,要將呢個最大機會比人攻擎嘅話題拉到黑警暴行,再追問落去嘅問題就唔會再尖銳,因為黑警嘅表現社會已有一定同識同定性,黑白分明,當然要重申返警民之間嘅武力係超不對等,警方有無限嘅精銳先進武器,而抗爭者只有民間自制嘅簡陋裝備,所以極度需要克制同受監察嘅應該係警方!
我認為藉呢個機會為呢場運動建立一d論述?
推爆
Be humble
開記者會前應該可以開個post來預測記者會問嘅問題, 同唸埋點樣答
其實係咪無人知玉石俱焚後面果句係咩
https://lih.kg/1420464
要等下次記者會
講明 有咩途徑可以同到呢個民間記者會表達
記者會都好歡迎d街坊表達意見
而呢d街坊老一輩 唔一定會有連登/tg
關於掉國旗落海問題
頭先好似冇答到

建議:
每逢建制集會都有好多國旗當垃圾掉哂俾劉江華
點解冇人出嚟讉責
同埋民間記者會
唔係連登記者會
唔好推連登做大台 無必要
勁撚到
今日3位表現真係超哂班 以後繼續行呢種soft聲線同語調嘅PR定位就啱 要同柒婆個串柒柒嘴臉同把聲做強烈對比 突顯雞蛋同高牆

香港人加油!
唔支持開記者會,一嚟有得代表同大台冇分別,二嚟答問題今日已經中中地伏,寧願發聲明澄清好過
政府打經濟牌
如果我方犯錯,得罪市民,或有些地方做得唔好,我方也應要有勇氣去道歉,承認做得不好,及提出如何去修正錯誤。
最好早到,唔好選到
做到好專業
小弟作為觀眾有一點意見
回答可以完整包返個尾 回答最少15秒
唔好一句就答完
個女仔完美示範演繹技巧
期待下次

一係唔做 一做做最好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞