民間記者會 賽後檢討

2192 回覆
4767 Like 15 Dislike
一定要睇

利申:professional guy, 番工係做點樣說股人
點解事件會發展到喱個地步?

因為林鄭係6月15號記者會已經講到明

佢認6月9好多人出後遊行 佢都暗示埋和平遊行係冇用 因為係香港一部分 香港不時都有

佢肯暫緩係因為6月12嘅衝突

兄弟姊妹 加油

香港人要起努力

不受傷不被捕

天佑香港

所以咪俾佢哋問囉,我真係頂到十個鐘㗎。。。。
整體做得好好 加油

但記者問緊問題個時應該集中聆聽 唔好人地問緊個陣就討論點答
第二就係唔好話「呢條唔回應 」
一嚟就係支咪收哂音,二嚟就係顯示唔到氣度
其實玉石俱焚個條問點睇可以將責任推返去政府,佢唔解決問題佢都係玉石俱焚緊,而唔係林鄭口中示威者將香港推到懸崖邊
條友無禮貌 但佢有權問既
同利君雅追問林鄭一樣
唔能夠雙重標準 禮貌回應佢
玉石俱焚?

無錯啊,修例本身就係玉石俱焚,
一條壞既法例一出,壞既制度,
無一幸免,我地反而阻止政府既愚昧,
避免一次又一次玉石俱焚
要搵返

受影響既市民!
憲制上佢係有代表性
實際上係無
支持
如果有個fb page 一百萬人like
你地又話變大台
真係辛苦晒記者會嘅手足
林鄭俾人問到唔gur嗰陣就即刻轉身走
你哋仲要留係到比人哋問認受性,大台嘅問題
我認為第一就應該係要透明啲
比佢哋睇吓我哋收集左啲咩資訊
唔好俾人以為我哋係小圈子一言堂
仲有就係叫佢哋採訪一下市民各界
問吓佢哋支唔支持個記者會未得囉
所以只限真相發報為主會適合啲
我覺得左邊個女仔 >>>>>>> 中間男仔
1. 請大家記住 唔係大台 係平台 發言人 唔代表任何人 正如 大部份人想攬抄 佢地唔係

2.對準返 政府既發言 做出對沖 其他野可以唔駛諗 因為 要拆穿 政府既大話 唔駛幫佢諗埋解決方法

3.提問環節 set 時間 set 幾多條 要問邊間報社 / 一間報社 問一條問題 說前 說後 加返個 個人認為
可以考慮用facetime之類嘅直播問
安全起見:勇武巴絲唔需要親身去現場
呢個真,要比世人知道咩野媒體問呢個問題
大家記得依個係真民間記者會..
已經超乎想像地好..
Q&A 真係唔好咁長,答嗰個辛苦,大家又擔心會講錯嘢
仲有,唔好搵發過夢既前線上去
唔係之後比人跟到
最多強調入面已經有一部分前線既意見
5. 代表性問題
我地代表既係真相! 我地係將真相話返比大家聽! 所以記者會既目的係將真相話比大眾聽!

認同,只要配合埋足夠既新聞直播影片就夠哂客觀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞