民間記者會 賽後檢討

2192 回覆
4767 Like 15 Dislike
我覺得數字遊戲未必係最有用既方法
因為我地係講返事實真相,無論有幾多人支持/反對, 真相就係真相
另外記者會直接分兩part, 一part 係回應 oppo news, 另一part 係街坊發言。咁做可以另到個平台更加平民化

巴打有無方法可以搵到佢吔?小弟有啲好 detail 嘅意見
加油 推
咁答唔得
會有人care被代表
有冇得諗除左Q&A 仲可以有人寫低唒D問題 我地討論過再書面回覆 咁會做得多同好過政府,每條都可以答得好尖銳
搵下受黑警射蛋影響嘅居民
打感情牌 藍絲識我地唔識?
push
無辦法之中既辦法
人地差佬一個月收十幾萬,又train十幾年演說技巧
民間既後生無得比,而且要擔心秋後算帳
但point果到要spin番去林鄭
不斷挑戰市民底線
由一百萬人開始,話你知和理非係不可行
再元朗恐襲教人用暴力,種植仇恨
所有野都係民怨演變
佢講咩都好,講番林鄭不斷失職,釀成今日惡果
必須問責!
可以加番條BANNER令個畫面靚D
人多D最好, 就算唔出聲都可以(似班9官唔出聲都可以做background)
"光復香港 時代革命" 呢題, 可以考慮揾文宣組先寫好中英文答案
正常正苦做Q & A前會有好多預想題同答案, 可先行預備
民間記者會好有用,
唔好俾政府d 一面倒假新聞咁猖獗呀
而加咁樣一係搞大台,一係唔好再搞。

要事實、要聲音、要意見,叫記者落番現場訪問

其實睇present
有圖有片有數據說服力大好多

Btw十分支持民間記者會
有關 "代表性" 既問題 可以考慮同特首選舉委員會做比較 如果話民間記者會只有收集一千幾日人意見 咁果一千二百個委員 又有否足夠代表性? 777票 又有否?
太夜紙媒無人去
好波
第一次真係冇計嫁喎 急急腳咁做我地體諒下
要Connect with 主流媒介
高質
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞