民間記者會 賽後檢討

2192 回覆
4767 Like 15 Dislike
可以咁回佢
我地抗爭者只是雞蛋,是想要追求自由,平等,公義的普通市民,我地從來都唔想去,亦沒有能力去玉石俱焚,有能力去玉石俱焚的是呢個漠視民意,一意孤行,剛愎自用的林鄭政府,佢地漠視了香港二百萬人的民意,佢地迫使雞蛋去抗爭。我地重申作為弱勢的雞蛋一方,我地冇能力去玉石俱焚,我地只能夠被林鄭政府呢面高牆壓迫破壞,而作為雞蛋,我地只能被迫去承受林鄭政府的失敗所帶來的破壞。
咁如何
感激3位巴絲
加油
會唔會考慮唔當場答記者問題,擺d問題上黎收下意見先
呢方面確實係要靠極好口才既人做專答記者問題 好易比人入 極危險
所以極配服今日出黎既三位
比著我一定講錯晒
代表真相!
民間記者會

做得好好,絕對支持!
有冇PR可以幫幫手?
其實我都覺得用字差少少,望各路中文大神幫手,細佬中文唔好,打到咁樣叫盡左力
支持&多謝巴絲記者會

不過想問, 有無方法預防下次有狗扮巴絲開假記招
呢隻撚樣,真係碌鳩阻膠到戇膠
其實記者朋友質問平台代表性既問題,但不斷當佢地大台咁問問題.. 其實真正要問代表性應該問政府! 政府到底代唔代表到香港市民!
有冇渠道可以收集呢啲非傳統媒體嘅相/片
如果有人影到可以交去邊

有冇辦法好似老豆搵仔咁開個channel
十分同意!!朱凱廸好唔應該分化,不過泛民係分化始祖,狗改不了吃屎
有人話呢個記者會係PR
咁後面幫手既人要MON住時間
要MON住問題
要係適當時候話俾佢地聽要停要點樣
如果唔係會俾人引導去一D佢地想聽既答案
未睇都要正評先
因為我唸到既係,下次揾第二個人上去,係咪又再次比無限提問你係咩人,代表緊咩人,你係點被推選出黎之類
所以我同意前面有巴打話:我地代表既係真相,係對抗緊政府一言堂
只要堅守到呢個信條,下次再揾返呢三個,或者再加個另一派既代表(視乎當時發生左咩事,例如黃大仙區發生左事就可以揾個黃大仙居民代表出席)
有啲記者想陰鳩三位義士講你地係大台
所以我建議三位可以不斷重申自己唔係大台
Btw三位係咁短時間 已經表演好好
最尾柒到碌地追住問玉石俱焚個記者係邊卵個?成個能婆未去過記者會咁
大家記住,民間記者會唔係去服務記者,講難聽啲唔需要俾面佢哋,講正確嘅嘢就可以
記者會要有q&a

麻煩大家預演問題同答案。
至於講咩都唔係重點,有記者會等於有傳媒影響力同政府抗衡
推上熱門!真係好叻😭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞