民間記者會 賽後檢討

2192 回覆
4767 Like 15 Dislike
P
個記者會好似打左林奠一巴咁
Cctvb?
記者會拉人咁佢地會即時俾香港人同世界捉到正
直接玩完
希望下次可以有做PR既人教下路先
無民意基礎無認受性
你答咩都死緊 實比人攻擊
建議可以每次換人去主持, 避免形成一個固有形像, 或者被對家起底針對

btw 三位巴絲表現都好好
係咪真係有必要請唔同嘅人上黎發言?
好怕會好似上次元朗林卓廷開個記者會咁
個阿叔半失控

同埋 關於五大訴求個度
答呢個問題會唔會唔好太斬釘截鐵一定要做哂五樣?
因為的確有部份人會覺得
某一兩個訴求做到機會係微 甚至唔可能
如果答得太肯定 怕唔怕會俾人話代表唔到佢?
玉百俱焚?
之後全部民間各界既聲明都話係熱愛香港既香港人,
至少大部分人都係愛香港,
正如林鄭老母口講一樣
我覺得要換其他人, 一黎可以保障佢地三個既安全,避免成位大台,二黎多啲唔同背景身份既人可以擴大同温層
你冇聽錯
個下係公司笑左
Fact check 環節去反擊政府
會唔會有辦法係放工時間,係地鐵站口搞到民間記者會直播?
聽到,佢話你唔想答既問題就唔答,咁同政府有乜分別
知唔知佢邊間報館
Pushhhh
民間記者會就係升級版嘅連儂牆

同記者講:無人想香港愈走愈激,但係政府不作為,令市民要採取各種方法表達意見,呢個係和理非嘅升級版,係大氣電波同政府作對話
希望政府唔好再做錄音機,直接面對市民
要記者講左自己係邊間報館先俾佢發問
臨尾果下有啲唔好 不過比我 喺咁短時間我都答唔到

我諗返 我覺得可以好似下面咁回答

因為時間已經唔夠 我又想前文後理咁講清楚啲 仔細啲 我地將會喺下次民間記招再回應你 多謝你嘅提問!
支持請嘉賓, 但唔駛日日
一來呢D 嘉賓出哂名, 我地唔請D 記者都會走去訪問佢地
二來民間記者會最powerful 嘅地方
就係平民, 咩都唔係嘅平民, 路人甲般嘅平民

為免大台產生, 最好日日都唔同人去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞