民間記者會 賽後檢討

2192 回覆
4767 Like 15 Dislike
:
記者成日提連登 又問用咩方法溝通同籌備記招
但手足好醒避開咗 仲識答tg

建議 :
所有唔識答或答唔到既問題就將個波踢返俾林鄭就得
記者再追問都照repeat
總之而家只有正苦先可以... ...

等我睇多幾次再俾意見
多謝3位手足
好感動
同意加圖 學下狗鐵咁 圖片簡而清show到證據
譴責哩兩個字冇乜用。其實講咗真相,對方都唔改,就已經足夠失民心。唔一定要「譴責」政府,大家對政府失望,放棄可能其實仲好。大家「譴責」嘅話,政府會以為大家仍然相信政府會改變,政府就會拖得就拖。你完全唔理佢,佢首先會知道自己仆直咗。
好似問佢地佢地抗爭行為, 係咪好似林鄭咁講,玉石俱焚.,...
踩界就一定架啦,但平時屌緊既大台都講緊係佢地想主導個抗爭,但好明顯記招唔係
所以個接受性大好多
而家班狗日日開記招我地唔反擊就好快玩完!
Follow up話要提供討論平台

建議搞場類似城市論壇或電視台時事討論形式節目既公眾論壇,搵多d唔同人一齊討論

重點係公開地邀請政府參與,打番政府想約團體閉門對話既招
可唔可以咁答

對於「玉石俱焚」論
係某些/某位人士既個別推論

因依度無實質証據會咁出現,唔代為方便回答
又或者,可問番該發言者
再客氣地即時問該記係邊間公司?叫佢下次可當面問下該言論發表者

即時射個波比淋病,同暗「寸」番個記者
推啦
頭先絲打就係咁答 佢有講16年梁天琦個解法
開記招又唔代表到我 有撚用

https://lih.kg/1420624
pissssssh
係QA認受性方面
不如QA係記者會前一日收集左先 等記者會回覆上次提交左既問題? 咁咪唔係大台
事實就係政府主導緊抗爭

佢地繼續鎮壓,冷處理,係唔會有完既一日

所以可以將on9問題射晒比政府
建議YouTube 開條頻道。。
3自推
咁我想問
依個民間記者會
代表緊邊個
代表性從可來?
民間記者會可唔可能做到只報告, 不表態?
班記者好撚仆街成撚日叫人表態
都話撚咗無大台表乜撚野態啫

不過唔表態又變咗唔答問題又係被人做文章
呢條問題絲打答得好好呀
先講出處
再講過咗5年唔知嗌呢句口號既市民係咩諗法
有解釋之餘又冇代表任何人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞