推到完場之美國大選選情集中討論區15

5001 回覆
58 Like 8 Dislike
可以 不過未有法律效力同其他州份記可
今朝聽到商台新聞:

https://share.881903.com?article_id=2369861&article_column_id=12&fallbackurl=/news/international/2369861

估計係同一單case,有冇巴打睇咗個判斷?點解聯邦法院咁判?仲有冇後續?或者其他cases嘅進展?
https://www.supremecourt.gov/search.aspx?filename=/docket/docketfiles/html/public/20a98.html
大家睇吓個orders先,法院係駁回個禁制令申請但係個case係繼續
但無禁制令咪即係14號選舉人團可以繼續投囉
可以 不過未有法律效力同其他州份認可
首先睇埋德州單嘢先知,如果德州贏咪應該上國會,所有事一月二十之前都未叫正式
感覺法庭
想避免團火燒到自己身上

最好你地係行政,州議會層面
傾又好 劈友又好
自己搞惦
你互告點都會關法庭事架啦
冇得避
今次好難避,估唔到2020美國變咗1860年,而家睇落去之後點發展真係估唔到,差唔多日日都有花生食
估唔到最後unconstitutional呢個point會係主打
其他方面嘅指控有無更多消息
pa嗰單有冇違憲概念好簡單,應該唔使好耐
硬係覺得呢啲係為國內出兵捉賣國賊造聲勢,多個真係想打個官司
侵侵第一日已經主打呢個原因
造票個度只係要黎拎民意同buy time
因為相對fraud易告 冇咁多舉證同埋
unconstitutional SCOTUS有理由受理
到底打咩牌其實好快知
個行政命令要18號前執行
侵侵夫人真係好尊貴好正
https://youtu.be/YcFm-LpU5mk

其實分裂係肯定嫁啦
8洲打4洲
Supreme Court接咗呢個case,星期四開始hearing
但未有耐去到內戰級
重係有得法律上解決就互屌下
Hearing 又玩唔出席
而家應該係首先試吓用法律解決,解決唔到就真係有戲睇
所以德洲聯軍係最後法律戰加壯聲勢
法院解決唔到有戲睇
直接九個最高大法官判決 全進攻模式
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞