推到完場之美國大選選情集中討論區15

5001 回覆
58 Like 8 Dislike
【緊急】左媒正為拜登登基做好期望管理,完全忽視聽證會相關報導,估計當議會奪回選舉人產生權就會為侵冠以篡位奪國罪名
https://lih.kg/2307678

請幫手推呢個
其實有個思考題諗咗一段時間

係acb果張棄權票
如果佢真係幫trump,投咗反對咁就已經block咗郵寄選票,trump只需要處理dominion已經可以
除非佢已係有心放水安排一個佈局Release the Kraken,咁先講得通

另一種可能就係郵寄選票投票嗰下已經跣咗trump一鑊
法律戰循例走完
如果最高法院7號完之前未出判決否定選舉合法性
就要軍方跟侵自己出手
而家只係就PA上訴到SC
佢有得處理埋成個選舉合法性咩?
未到最後都未知咩事嘅
呢個單重要其實最初諗住拖時間
Sidney powell嗰啲先有真正殺傷力
但點睇都唔夠時間
如果由SC裁定延長mail in ballot不合憲 取消計算3/11或以後郵寄選票
因循守舊下 其他州份都唔應該計 否則自打嘴巴
主要睇SC係咪玩野拖延唔判決
我都有咁諗過
川普最後手段或將宣佈戒嚴令對叛國者實施大規模逮捕

🔸林伍德、弗林將軍、空軍中將麥金納尼等在媒體密集發聲:美國遭中共干涉大選等超限戰入侵,總統應立即宣佈戒嚴令(效仿林肯啟用《叛亂法》)實行軍管,中止人身保護令,對叛國者大規模逮捕並送審軍事法庭,立即重新大選人工計票

🔸川普、美利益集團法律戰已驗證司法腐敗無解,決心啟用軍事戒嚴,川普發推廢除230法案是其簽署《國防授權法案》前提

當年林肯突然宣佈中止人身保護令
記住這些是宣佈軍管以後他做到的

👉🏼下令關閉數百家反對他的報紙
抓捕他們擁有者和編輯

👉🏼下令逮捕呼籲分裂美國的眾議員
逮捕從中作梗的首席大法官
逮捕宣傳南北分裂的數千人
逮捕美國國會議員

這些人未經審判就被逮捕
關押在軍事法庭
咁癲
呢下雙面刃黎
係囉
雖然想Trump 贏
但如果總統有咁大權力其實好危險
好大反差
呢個幾月嚟見到侵係處處受制
好似總統都冇權力咁
但突然變到可以有咁大權力
都幾瘋狂
對住唔按常理出牌既敵人
應該以其人之道還治其人之身
有睇為副不仁就知侵侵大把切尼整既權都未用
所以就算最後搞到兩敗俱傷 都唔可以俾Biden奪到權
咁又好似太誇張
好似而家傳聞咁逐個捉都夠做
以Trump既作風 一定會避免用呢招
同內戰無分別
其實佢並唔係濫權嘅人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞