推到完場之美國大選選情集中討論區15

5001 回覆
58 Like 8 Dislike
Hearing 係用黎證明要上court 既原因
呢個係基礎黎 點會冇用
到底係因為佢地多數source from 外國左媒
定係佢地自己編輯到咁?
左膠就梗係話無用架啦
香港傳媒多數直quote外國傳媒嘅報導
唔會搵番最原本個source
而Quote得嘅又多數係左媒
所以
fact check 都唔做,好唔專業
如果話簽咗要出外媒報道
咁佢哋都可以自己睇返原source寫編真嘢搓返勻

但有利侵嘅永遠唔見佢哋報
其實大家立場係咩都好明顯
AZ岩岩計多牙祖6000票單野真唔真?
感覺佢地如果報非主流傳媒新聞奶左野要自己揹飛,反正事件發生喺美國,美國主流咁樣報照跟冇位入佢。
https://hk.appledaily.com/international/20201125/RMPG2DDT5RB3DISUZTU7V6ETBE/?utm_campaign=hkad_social_hk.nextmedia&utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_content=link_post

美國總統推定當選人拜登陸續公佈內閣人選,民主黨內部建制派和激進左翼進步派的矛盾亦逐步浮面。拜登周二表示,有意讓左翼領軍人物桑德斯(Bernie Sanders)及沃倫(Elizabeth Warren)繼續留在參議院,令二人入閣夢碎;以眾議員奧卡西奧-科爾特斯(Alexandria Ocasio-Cortez,簡稱AOC)為首的進步派則聯署,要求阻止拜登的前幕僚長里德(Bruce Reed)出任白宮管理及預算辦公室(OMB)總監。
兩樣同時存在
唔知船上救生艇夠唔夠數目
唯一肯定既係投票人數少過總票數
鐵達尼咁
早跳船保全家
割到原子級別都走唔甩架啦
同澳洲 Victoria 一樣
Hotel quarantine 衰左搞到封城三個月
聽證會十幾條友都話唔關我事,我冇決定過
從來唔擔心佢地會唔鬼打鬼
一定係割蓆,唔係除時要揹鑊食官非
又可以叫班blm antifa 出黎做野啦
今次要打牙登
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞