推到完場之美國大選選情集中討論區15

5001 回覆
58 Like 8 Dislike
唔知情報總監出份咩報告

想睇拉人封艇
依家嘅時勢 拉人封艇
對美國嚟講係最低損耗

如果真係攪到內戰
Deep State班友一定會有準備
一時三刻相信好難有結果
對美國同世界個影響係難以想像
聯邦制國家+三權分立
要法院直接干預其他州事務好難
個判決意料之內
德州個case主要都係睇邊幾個州同侵侵立投名狀
呢度有勁多放負撚入侵
啲名之前討論都無見過
佢唔係hehe黎咩?
手足
其實如果覺得侵輸硬既
咪等到1月20睇兒登上囉
入黎做乜鳩
好簡單,太耐無實際既好消息出現,成日都係話仲有計仲有計,但法庭完全唔想插手落去,我真係睇唔太到除左開戰仲有乜可能可以扭轉
上面話乜先駁回營造公正既形象...依個時候都仲阿q真係唔知講乜好,對家都擺到明車馬R爛面都要嬴
得兩個可能 一係堅做錯事 一係得罪左人
你要明白
行martial law 唔係話出就出
要集民意/民氣
如果唔夠民意支持好大機會俾軍隊反枱

由始至終靠法律戰贏既機會好小
法律戰/聽證會主要都係為左集民氣
Big tech/左媒都睇得出所以咪出招block晒d消息

而家比較關鍵既野
就係EO 18/12份報告
如果份報告收皮就無咁易翻到盤
其實依家呢個情況 民意點都係一半一半架啦 再谷都係咁
唔一樣
你要俾大眾清楚意識到所有選項都已經唔可行
只能夠行最後一步
如果德州喺SC贏咗,呢場戲就大結局,如果係咁易搞掂我都有啲驚。DS亦冇可能估唔到Trump會打上SC,所以暗中施壓大法官,搞佢哋屋企人都唔出奇,而我覺得Trump仍然要拎上SC嘅目的係要揭露整個司法系統嘅腐敗畀美國人睇,證明既然文明方式解決唔到,咁就武鬥,為之後嘅軍管建立民意基礎,你見今日鮑威爾同Lin Wood都開始話要執行2018條EO,而家吹風有咩目的?大膽估計應該過幾日份report出嚟就即刻做嘢

個人都係傾向謹慎樂觀,呢個係信仰考驗嘅時候,Trump一日唔concede,我都唔會退 挺Trump挺到底!!!
份報告隨時又false hope
唔軍管就一定玩完
得返呢個終極招數
其實deep state 嘅勢力咁大,有啲擔心甚至軍方高層都可能被滲透…尤其係專業軍人不嬲唔受政黨輪替影響,有可能deep state 已經安插咗自己友,或者有控制佢哋嘅方法(威逼利誘捉住痛腳…等等)

真正對抗deep state 嘅方法,都係要依賴民意…

明白有唔少人因為唔同原因,好唔鍾意侵侵(有部份屬於偏見)。但係當面對守護民主、公平選舉制度,呢啲大是大非嘅問題,唔通佢哋真係接受為達目的可以舞弊?定係佢哋仍然唔相信有舞弊?

我講緊係一般美國公民,唔係既得利益者…政見不同就可以用舞弊手段奪權,呢個並唔係我認識嘅美國人可以接受嘅觀點喎!

比較王道嘅方法,仍然係通過唔同嘅渠道,繼續努力披露真相,喚醒大部份美國人嘅良知…

可惜時間真係唔係好夠…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞