推到完場之美國大選選情集中討論區15

5001 回覆
58 Like 8 Dislike

美國衆議院星期三特快通道表決法案 限制中國公司於美國交易所上市
https://lih.kg/2304729
等於你朋友上完你屋企你就唔見咗隻錶
大家心知肚明係邊個做
但唔代表你報警上庭後佢一定要坐監
因為法庭個門檻其實係相當高
但係地方參眾兩院就唔同玩法
所以民意好重要
好撚似
根本就係同一個人黎
真係要係人地冇可能反駁到嘅證據先搞得入
打違憲難度冇fraud咁難
保守派法官嗰直接拎住份憲法字面逐個字解

當然而家嗰個都唔係直接用起訴某人參與election fraud
都係打緊選舉過程嘅種種問題影響個選擇嘅結果/有效性
真係睇你點講
法庭可以話返你點解你唔早啲提出
早啲提出一定你贏
但而家都投曬票
法庭無權剝奪已投票選民嘅決定
除非你有確實的證據證明選舉係大型舞弊到影響到個勝負
早d提出就話未發生唔受理 咁個法庭要黎擺?
早啲提出係應該指各州長話廣泛派票嗰陣時就已經要提出
非選舉有結果之後
個陣提出左啦 咪話唔受理
不過我睇過Giuliani洲議會奪權條線
因為根據憲法,選舉人權實際係洲議會度
就算法庭呢啲立法機關都冇權俾決定或影響洲議會
所以牌面上係贏
不過結果真係冇人敢擔保
所以而家三戰線係比較保險
州法官多數係dem 立場行先 要上到最高法院先會有番d勝算 希望d大法官唔好比msm影響到
最基本嘅問題係容唔容許違憲嘅法例存在同生效

其實法庭同選舉人員不時決定邊啲先係legal votes
每次若干%選民投嘅票被指係問題票/illegal votes唔計,其實都唔算係剝奪選民嘅決定
mail in ballots個議題一直都可以算legal votes 與 illegal votes爭拗嘅一部分或者伸延
反轉睇,少量假票反轉左結果,一樣令到投侵侵嘅選民的投票意願被剝奪
😂😂😂😂😂😂😂
痴撚線,直頭餅印一樣
維珍尼亞州個走勢都好鬼
唔明點解唔試埋打官司
無知一問 侵侵係咪真係輸左選舉了?
佢之前話告上法庭有冇用?
平時傾呢啲可以
但首先個前提係所有法官都可以公平公正機於事實決定
而家呢個時候,
我覺得supreme一樣都可以立場先行
答案只係之後砌出嚟
始終因為今次真係影響太大太廣
贏一次可以分吞咗成個美國,個利益你諗下幾大
Lin wood咁多證據都叫人唔好淨係靠司法
唔好將自己命運交畀少數人去決定
呢個世界trump唔係好多個
所以分三條戰線打係真係好合理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞