推到完場之美國大選選情集中討論區15

5001 回覆
58 Like 8 Dislike
留名先,出面唔好理啦
更何況影響唔到美國個邊,算啦
係呀. 點解可以個世界爛成咁仲向度講無嘢嘅. 我地要相信美國制度完善點點點. 李卓仁條仆街仲話唔可以話個總統作弊. 如果咁講人點求人地幫香港
望住呢堆人 香港畀共產黨吞撚左係好make sense
你現時情況,最好先了解軍事律師跟civil lawyer 有乜分別
https://themarshallreport.wordpress.com/2020/11/23/sidney-powell-is-registered-as-a-military-lawyer-and-is-the-only-one-who-can-prosecute-treason-at-a-tribunal/

Sidney Powell reg左做軍方律師可以告叛國? 呢單等一等睇下有冇有力RT先. 如果係真就好爆
聽咗唔同分析
dominion真係牽涉得太深太廣
trump嗰邊應該傾向唔到最後唔想用
因為你再勁都好,冇共和黨撐基本上唔使再玩

我睇到嘅係trump嗰邊傾向撐到權變選舉
風險會細啲

同埋Sidney Powell如果唔係代表trump
軍方啲料點過畀佢係另一個問題
其中一個選項係俾Sidney Powell做特別檢察官
但應該都係要睇之後點發展
目前形勢我覺得有啲不利
有樣嘢講唔通.
因為Powell係話佢從未被侵聘用同埋受薪於侵 而Lincoln Wood回應啲支持者嗰陣講 everything is planned. General Flynn話Sidney 呢一刻都仲執緊証據 証明佢其實係access到啲核心嘅資料 而侵本人都講過Dominion軟件嘅問題. 呢張實係佢地皇牌嚟.
但Sidney以自己嘅身份入稟而唔係用侵代表律師身份入稟. 令啲左媒無辦法狙擊佢之餘. 佢地都入唔到侵為左消滅政敵而打官司. 更何況左媒係舖天蓋地講左佢地割蓆在先. 如果判Sidney勝訴嘅話. 仲點屈侵係消除政敵?
然後共和黨撐反而而家調返轉. 因為GOP變左侵黨. 侵嘅黨內approval rate 95% 如果仲想有政治前途嘅話係唔可能唔撐侵. 因為侵啲支持者真係好die hard 畀人認到呢條係以前出賣過侵嘅二五就唔撚洗玩基本

最樂觀係咁
但今日撥款單野絕對唔係一個好嘅signal
同埋撐trump為選票
但如果自己啲醜聞會爆出嚟,仲會撐?
關鍵時刻少量叛徒已夠輸
簡單D講 server本來以為係忍者導彈,可以直接ko對家
而家拆開原來的核彈來
變左用唔用進退兩難
總務處交接
Trump知道GOP內部都有人換票都唔奇 畢竟兩黨都係政客姐。我覺得Trump如果下定決心要drain the swamp,應該連GOP都唔會留情面
哇辛苦你搬返哂啲對話過嚟
我都覺得本身以為個server係魚雷. 點知係核彈. 唔知個爆炸性高到咁. 同埋可能牽涉多過一次大選嘅事. Sidney嗰邊有線人講緊個server影響緊2016年嗰屆嘅DEM黨內選舉. 又牽涉多黨派. 分開搞應該會儘量減低啲利益衝突
班死老嘢玩到咁大預咗收唔到科㗎啦,你咁大規模出貓最後當冇事以後邊撚個信投票制度,冇咗民主投票真係個個做美豬? 一係講數推少部分人出嚟死,一係內戰㗎姐,當冇事真係半個美國對選舉制度完全失信喎
推到侵侵贏
所以我咪話sidney 自己本身就係果個good/bad guy,材料就係曬度,等睇佢要一鑊熟定半炆燉
睇咗部分資料點樣先可以成為軍事律師,而時間又剛好註冊成功
因為睇咗新聞講到似層層就可以變專家
最撚閪係親身經歷咗成年見識到咁多抹黑fake news但係一講侵就信哂佢通俄逃稅,但係dem做馬做到咁反而唔face check就話不如比拜登做,真係好撚心up
我川威武 川皇必勝
Oath Keepers真係要出來保住Sidney
佢好高風險
呢個先真?
唔個開咗吹水台,呢個好d嘅
龍蛇混雜 唔駛太上心

岩岩開左台
有d黑狗係咁開post帶風向
ok
ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞