推到完場之美國大選選情集中討論區15

5001 回覆
58 Like 8 Dislike
佢成封信真係有用嘅係第二頁.
第一頁基本上真係講緊佢跟程序做嘢就已經受到生命威脅. 呢啲擺明係控訴嚟架喎. Emily向呢封信入面絕對有佢情感嘅宣洩.
其實只要所有司法訴訟終結就會有個結果出現. 不斷拗邊個贏邊個輸向現階段無意思. 煩係煩MSM亂寫fake news斷章取義. 然後有堆人拎住MSM又好high咁放負. 跟住又要搵返原文嚟睇先知道到底係咩料. 周以復始. 講堅好攰.
sidney可以代表到軍方我暫時仲係處理唔到
軍方提告係代表緊政府定自己獨立一個組織?
照上個星期sidney講good/bad guy論,而家我反而覺得sidney先係果個good/bad guy
無錯軍方係有俾到料佢,但佢自己拎到既證據點過濾完在呈上法庭,要證據劍指邊個而家由sidney一個話事
港媒剩係會quote cnn,真心唔知點解
Sidney係咪軍方代表呢個暫時五秒距離觀望先. 因為未有更加多嘅資料令我地可以有空間討論呢件事. 唔洗自己嚇自己住. 如果係真嘅. 一定會好似server單嘢咁慢慢流出嚟
之前有人話係有agreement/ 承包用某幾個外媒嘅報導?
通常會簽content deal 向某個時間段入面買對家幾多篇料.
如果係有deal未完,要用都冇計?
LM 先
我本身未接受到呢個新聞,太爆炸
諗左成個早上個腦hang左機
sidney好明顯係trump嗰邊, 應該話佢要捍衛嘅選舉結果就係trump勝出
佢係話代表for we the people去打官司個tweet都有講呢樣野
本身content deal就係為左減省採訪時間而出現嘅嘢. 同外媒簽content deal咪可以好直接咁翻譯報導啲料. 再加埋digital年代其實要搶click搶view. 快係一件好重要嘅事. 慢左十秒啲人已經唔睇你. 睇左第一間push notification嘅媒體先 向呢個情況下 記者邊有時間逐單逐單FC完先出. 同外媒買料都係貪佢地嘅信譽夠好啫.
而家要開始反思呢樣野喇
今次美國大選其實影響緊全世界. 唔止係總統結果. 仲有我們真係要反思與傳媒同社交媒體嘅距離.
我真係唔知點解世界可以變成咁,而家係警鐘響有煙,但係成班媒體話你見唔到火即係冇證據有火警啦跟住真係半個美國當冇事

香港人仲攪笑,信錯泛民信錯共產黨,認清tvb呢啲媒體點樣講大話,上年終於夢醒,結果今年可以繼續講侵應該認輸啦,咩咩撕裂國家呀,咩咩一日最衰都係侵攪到武肺爆咁勁,無啦啦變哂藍絲口吻,唔係講連登5毛,係身邊所謂覺醒咗嘅黃絲講

究竟發生緊咩事
"結果今年可以繼續講侵應該認輸啦,咩咩撕裂國家呀,咩咩一日最衰都係侵攪到武肺爆咁勁,無啦啦變哂藍絲口吻,唔係講連登5毛,係身邊所謂覺醒咗嘅黃絲講"
呢D黃絲我又唔覺好多,主要係D冇醒晒嘅人
我都想知發生咩事. 大選之後真係覺得抑鬱都發作. 根本唔係贏輸問題. 個世界出事出到咁 . 啲人感覺唔到架咩?
留名,繼續等睇戲
情況一面倒 希望自己睇錯啦
跟手仲要你一講有煙喎fb tweeter就爭住出嚟講有火警嘅消息已被fact check為假,冇證據顯示有大規模火警

我最撚嬲係香港人都覺得冇火唔好理
上面個巴打講得無錯 而家成個世界響哂鐘
港女餅都頂唔順啲左霉要出聲屌
但班左霉左膠仲呃緊人
正常人都睇得清楚今次係好明顯既選舉舞弊
但班仆街係都要撐個出貓既人做總統
個世界發生咩事之後所有事係咪唔需要再分對或錯?有利益就得?
Deep State行到呢一步已經返唔到轉頭,Biden唔贏全部都要洗定屎忽。
讓子彈飛多一少陣
又要召喚果位巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞