推到完場之美國大選選情集中討論區15

5001 回覆
58 Like 8 Dislike
肉緊好正常 美國總統係影響全世界同埋未來

加埋左膠意識形態揸權

正常人都知真係end game黎
講到佢落左台就唔會比人清算咁
今次真係唔係你死就我亡
行到軍管自然有證據
冇咪屈打成招咯怕乜9
當年麥卡錫都係咁玩啦,你估當年麥卡錫主義年代個個都係間諜?一定有殺錯良民,咁又點先,事後都冇辦法追究啦
比軍管次一級嘅Option: Insurrection Act
唔係好明,同一樣既地方即係佢地去左開會?
去白宮私人會議?
安全屋?
根本而家就黎開戰, 重要人物聚埋受保護好合理
有可能
其實你地係唔係忘記左佢係貿易戰點樣撚中共?

無咩人睇得透佢會點出招

你估佢唔會做既,佢會突然就出招
Trump一直都係堅持走司法路線,軍事只係對外用途同收集情報證據,疫苗已出後金融市場已經反映咗個trend,美元下跌表示貿易前景安穩,唔需要美元避險,降低經濟震盪及逐步恢復市場信心。

而且Trump重有投票人呢一步未行,點解要殺雞取卵實施軍管戒嚴再次令到經濟陷入信心危機?欲速則不達,工欲善其事,必先利其器。近期點解McConnell宣布接受拜登當選,其實涉及以下政治層面:

1)目前拜登選票確實足夠當選,釋除兩黨紛爭,甚至分裂疑慮,確定兩黨共識,恢復市場信心。
2)切斷Biden門後路,精英們必須選擇是否跳船,然後透過司法、議會、民意三方面對決。
3)確保共和參議議席達52,奪得控制權
4)釋出假象,中和議員、法官、行政人員緊張狀態

以上純粹個人睇法,歡迎修正
起碼唔畀內鬼洩漏風聲
補多句 可能解釋到點解自貿易戰後期 咁多白宮消息走漏風聲
其實仲有咩好討論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞