推到完場之美國大選選情集中討論區15

5001 回覆
58 Like 8 Dislike
其實形勢唔多樂觀
1.仲有官司打緊 14號選擇人投票仲有冇得投?
2.14/12投得的話 都投完仲有冇辦法可以影響個結果?
3.行政命令13848號個報告係45日內(即係18/12) 會唔會提早出報告?
4.行政命令13848號個報告負責人有冇可能叛變 到時話冇作弊?
5.行政命令13848號個報告即使證明有作弊 又可以有咩行動?
侵侵係時候出美軍
同埋佢一眾幕僚都知 而家個世界局勢

佢地係背負住所有人既希望
真係講憲法咪就係「唔係」選民一人一票選出,而係electoral college
仆街最高法院
既然法律冇險可守,不如玩寸啲所有紅州嘅選舉人唔跟結果投,搞到拜登拎唔到270票咁得唔得?
就係咁打 唔係點解美國人人都有槍
大家要有兩手準備

其中一手就係奶共,要比美国總統奶得更大力
美國本身就係聯邦政府
紅州要獨立冇話唔得嫁
你話會唔會真係內戰就難講啫
所有紅州選舉人票supposed都係投侵 應該係藍州既紅選舉人玩野至岩
yes 得番二日,最後方法
本身州已經係一個國家有獨立軍隊

Dem舞弊違憲已經可以自己修憲獨立

當初Lincoln 解放黑奴成立GOP同DEM打南北戰爭

未來係點邊個知
大家唔好負住,Trump仲有最後殺著:軍隊(軍事法庭),唔係到萬般不得已都唔想出,但當司法、立法失衡,憲法無法得到體現,就係時候要出手,即使Trump要做醜人
每個人都有槍 你除左用核彈 係無可能用簡單殺晒呢班人
成數唔大
笑鬼死咩
任何野都有難既地方
但依家你唔跟憲法
其實真係無必要再聯邦落去
州長戒嚴?肯定唔會,因為啲National guard咁樣會畀咗總統話事
但個問題係總統選舉係會影響成個美國
咁根本個反對理據完全唔成立
尤其係個違憲情況太明顯
你話人地亂告跟住reject 都話下
估唔到美國都omdb
軍方心諗:你班仆街仔玩到興恰恰,唔預我,我都叉隻腳玩埋一份
其實賓州同喬治州係係有告同要拎番選舉人票權利
但而家覺得法院又會揾d 藉口去推卻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞