【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區05

5001 回覆
45 Like 3 Dislike
又快咗3個鐘
🇫🇷 France reports 2,116 new cases of coronavirus and 1,355 additional deaths, including 884 people who died at nursing homes and had previously not been counted.

Today's death toll is +471. @COVID19Up
美國好似個個州輪住爆
其實有冇人預測下最終最終全球總感染人數

我先 估計10個月後開始可接種疫苗 3個月內大規模生產及接種

最終 4000-6000萬人感染
居然統計到之前數據 呢啲支那就一定唔計唔報
竟然有計埋nursing homes
我估唔會有end game
個毒一世都存在
希望估錯
應該係啲官二代翻曬黎就落閘啦
背後有個強大的祖國
早排包機英國送180人應該都係最後一批了
我估3千萬,1-2百萬死
而家西歐已經完全失晒控...
得返德國死亡率低少少...
南半球入冬後會嚟料
我估1億 實數 字面50m
歐洲真係爆到停唔到
醫療系統負荷唔到
又唔夠物資
無諗過人類最發達兩個洲份會搞到咁
全部一開始都睇少左個病
年頭完全無準備
仲要歧視口罩...
有針打就可以大減感染之後嘅後遺症(eg.玻璃肺)同死亡率,其實宜家嘅流行性感冒入面其中一類病毒就係100年前死千萬人嘅西班牙流感,證明疫苗嘅重要性
安逸太耐
西班牙真係好無辜
明明唔係西班牙爆流感
不過個時全歐打緊仗
而西班牙又爆得特別勁
所以叫西班牙流感
印度同佢D鄰國同南半球國家好大機會大爆發……
以呢D國家嘅醫療水平,應該醫唔到好多人
確診總數應該 around 20-30M
實際數據……包埋無症狀感染者可能2億左右
死亡人數以百萬計
信WHO
Sars都係,好神奇
先幫支共隱瞞
再忽略台灣有關警告
更加叫人唔好戴最有效防疫既口罩話冇用
完全係今次疫情去到不可收拾既罪魁禍首黎
支那讚好,必屬伏品
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞