【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區05

5001 回覆
45 Like 3 Dislike
又一個病危 日本棒球前名監督重度肺炎
https://lih.kg/1953548
連登隻新game幾好玩
LKF件猶太人近排係咪潛左水
呢隻出咗好耐
而家先見到
連豬打病毒果隻先係新呢隻上年愚人節限定而家變左一直有?
正呀
收皮了撐警奶共咪又係變韮菜
打風
咁樣咪又係停d唔停d
緊急外?個班人唔撚洗食?機械人黎?
武廢同傷風感冒一樣咁高傳染度,你同病毒傾好左,唔會搞醫護人員?唔會搞清潔工人?唔會搞技工?唔會搞整野食個個?係貧民窟唔會傳播?

醒下啦,今次整撚定全球奶野,點封都冇撚用,好彩在致命性夠低
最後一定係靠破窗效應,確診、死屍多到冇哂新聞價值到大家見慣哂習慣哂就差唔多完

講真《不自由 毋寧死》,我已經感受到政府用抗疫為名,打壓為實
點解俄仔一早封左關都仲爆得咁勁
台灣澳門已經贏咗了
少左外出既人就可以減低風險同可以集中資源mon住外出既人
理念上係work
實行上好難因為要全世界一齊合作先有用
絕對唔可行,傷風咁嘅傳染力、病發前痊癒後都有HIV咁嘅隱藏力、再加埋貧民窟嘅密集度
唔比出街咪又係傳黎傳去,到解封個日咪又係周圍傳
比利時+1189 Confirmed,Total:13964,+123 deaths,Total:828
奧地利+17 deaths,Total:146
唔俾出街就唔理佢地咩
目標係減少人群流動減慢感染速度
等資源可以集中啲去治療同隔離已經中左招既人
至於終生帶毒呢樣野唯有等疫苗/特效藥
全球一齊隔離呢個方法係等有藥/疫苖之前唔駛冚球剷死少啲人
澳洲驗左廿五萬人
約五千中
死左廿一個老人家
西班牙+6213 cases, total: 102136
+571 deaths, total: 9053
死亡率: 8.86%
歐洲
死亡數好似都回落左了
東歐傳入去

俄羅斯好難封關
因為好多生活必須品需要由歐洲進口
西班牙 興分幾次報
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞