【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區05

5001 回覆
45 Like 3 Dislike
其實ok架啦 佢日日 100新症 300好番 唔打爆醫院爭取時間 美德 做野啦
巴西咁少
意大利最新數字
Italia 115.242 (+4.668), 13.915 (+760)

西班牙快追上
因為溫度真係一個先天因素,唔係東南亞果種衛生 點挨到咁耐

武肺 始終都係冠狀病毒
捷克+201 Confirmed,Total:3805,+4 deaths,Total:44
突尼西亞+32 Confirmed,Total:455
緬甸+4 Confirmed,Total:20
印度+1 death,Total:70
開始收尾 將檢測能量移去其他省 倫巴底隔離個省驗得勁少 一定大量黑數
其實香港仲有班熱心人係疫情下用唔同方式抗爭緊

但奈何呢班人永遠只係你抬頭望一眼就走唔會記得既人

我諗佢地個po如無意外同上幾次一樣都係等沉底

【多圖】我哋嘅第二次
https://lih.kg/1955168
希望真係咁,如果唔係夏天三十度啲毒仲係唔死,咁就仆街
連德國都死成千人
8. 英國増幅好大
不過記住熱只係減少間接傳播
例如痴係門柄既病毒會快啲死
但係直接傳播
例如噴口水仲係好危險
美國+8480 Confirmed,Total:226141,+154 deaths,Total:5307
突尼西亞+2 deaths,Total:14
一個new York cheese cake = 兩個意粉
美國:
感染:226,141(+8,480)
死亡:5,307(+154)
感染人數90000above
挪威+5 Confirmed,Total:5124
盧森堡+168 Confirmed,Total:2487,+1 death,Total:30
海峽群島+6 Confirmed,Total:193
美國+237 Confirmed,Total:226378,+27 deaths,Total:5334
Apex : End of April ,無咁快啦 ,美國又開cheat mode 狂驗
西德法緩和 再番黎睇美國啦
德國+449 Confirmed,Total:82176
https://covidtracking.com/data/us-daily/
最近驗果批人中招率25.74%
一日比一日高
之前每100個人有16個中
盧森堡61萬人口
照比例,等於香港有二萬人感染
其實計死亡率係唔係應該要咁計?
(Deaths)/(Recovered +Deaths)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞