【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區05

5001 回覆
45 Like 3 Dislike
一百年前西班牙流感識帶口罩,而家對口罩咁撚抗拒,怪唔知得古人仲醒過現代人
今日東京 95/144 unlinked
東京破單日最大確診 +144
想問佢仲用唔用華為
因為唔戴必死
當年兵荒馬亂啲人危機意識高諗盡辦法保命
依加一安逸慣個個腦變殘
Good time creates weak men
//安倍晉三曾在一天前宣布,日本將把新冠病毒的檢測能力提高到每天2萬例。但到目前為止,日本的檢測量甚至很少達到其現有能力——每天7500例的一半。//
https://cn.nytimes.com/asia-pacific/20200408/japan-coronavirus-emergency/zh-hant/

搵唔到個感染源頭+傳播鏈測幾多都無用,而且連「軟封城」都無做,盞搞到全國爆發,同埋唔知點解好多地方都無用盡個檢測能力,連台灣都係
意大利民調: 「中國」 民望大增, 「歐盟」 民望大減
https://lih.kg/1963797

意大利人民共和國
Weak man creates hard time
人類都係唔可以太安逸會出事
咁我地去意大利可以唔駛比人打
People Republic of Italy
主要問題係班專家痴晒線
成日話無科學根據口罩係有用
左膠精英主義泛濫
香港醫護係抗疫
西方醫護淨係識抗panic
你專家肯呼籲,一般人實會戴口罩
條數越來越恐怖....
WHO一路講口罩冇用嗰陣
chinazi object一路掃緊口罩
只要有solid evidence喺WHO畀chinazi支配嘅話
已經等於係對全世界嘅terrorist attack
等如開得波
日本開始爆
Lianhe Wanbao 联合晚报
剛剛 ·
本地新增142起冠病病例,创单日新高,当中约一半(72起)的病例暂与其他病例无关。

坡狗創新高
廢過香港
真心唔知講咩好

唔知wow左未
五奇BJ
停咗課 唔怕!
+90K confirmed,+7.3K deaths
邊個話放緩架,唔計法國單次加返d確診數字果日,今日係疫情以來的單日最多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞